Στην Μπαρτσελόνα είχε κατασκευάσει ο ίδιος τον θρόνο πάνω στον οποίο τοποθέτησε τον Λιονέλ Μέσι. Στην Μπάγερν έλεγε «Λαμ» και έσταζε μέλι το στόμα του.

Στη Μάντσεστερ Σίτι, στο εξώφυλλο του εγχειριδίου «πώς παίζεται το ποδόσφαιρο α λα Μπάρτσα» έχει τοποθετήσει τη φωτογραφία του Κέβιν ντε Μπρόινε.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας μεταπράτης ποδοσφαιρικών ταλέντων πάνω στα οποία χτίζει τον μύθο του.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει την τρελή πορεία της προς τον τίτλο ανεβάζοντας στις 16 τις σερί νίκες της, μετά τη νέα επιτυχία επί της Τότεναμ (4-1).

Χαρούμενος και χωρίς ίχνος ταπεινότητας, ο Πεπ Γκουαρντιόλα απολαμβάνει τις δάφνες του και ταυτόχρονα ευλογεί τον ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο έχει χτίσει το νέο του δημιούργημα: τον Κέβιν ντε Μπρόινε.

«Ο Κέβιν είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες κι αυτό μπορείς να το δεις από το πώς τρέχει χωρίς την μπάλα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλός είναι με την μπάλα, αλλά τρέχει σαν παίκτης της ερασιτεχνικής κατηγορίας. Αποτελεί καλό παράδειγμα για τους νέους παίκτες, για την ακαδημία μας, τον Φιλ Φόντεν, τον Μπραχίμ Ντίας».

Για τον Γκουαρντιόλα ο βέλγος ποδοσφαιριστής, που κρίθηκε ανεπαρκής από τον Ζοζέ Μουρίνιο πριν από χρόνια στην Τσέλσι, είναι ο άνθρωπος που βοηθά τη Σίτι να γίνει καλύτερος σύλλογος. «Οσον αφορά τη σημερινή του απόδοση, δεν έχω λόγια».

«Περήφανος»

Ο Γκουαρντιόλα ισοφάρισε ήδη το σερί νικών που είχε πετύχει με την Μπάρτσα ως προπονητής της τη σεζόν 2010-11 και χρειάζεται ακόμα τρεις νίκες για να ισοφαρίσει και το ρεκόρ που έχει πετύχει με την Μπάγερν πριν από τέσσερις σεζόν.

«Φυσικά είμαι περήφανος. Δεν θέλω να είμαι ταπεινός αυτή τη στιγμή. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου που έχουμε πετύχει αυτό το επίτευγμα με τρεις ομάδες. Δουλεύουμε σκληρά και οι παίκτες το γνωρίζουν. Και φυσικά αυτό συνέβη γιατί ήμουν με τρεις εκπληκτικές ομάδες: την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και τη Σίτι. Ολοι με υποστήριξαν και μου πρόσφεραν εκπληκτικούς παίκτες. Χωρίς καλούς παίκτες και την υποστήριξη των ιδεών σου από τον σύλλογο είναι αδύνατο να πετύχεις τόσα πράγματα».

Τα αποτελέσματα: Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 0-3, Γουότφορντ – Χάντερσφιλντ 1-4, Τσέλσι – Σαουθάμπτον 1-0, Μπράιτον – Μπέρνλι 0-0, Αρσεναλ – Νιούκαστλ 1-0, Στόουκ – Γουεστ Χαμ 0-3, Μάντσεστερ Σ. – Τότεναμ 4-1, Γουεστ Μπρομ – Μάντσεστερ Γ. 1-2, Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 0-4.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σ. 52, Μάντσεστερ Γ. 41, Τσέλσι 38.