«Το γκολ του Καμάρα, το τρίτο γκολ του Αριστείδη Καμάρα».

Η φωνή του μέγιστου Γιάννη Διακογιάννη, στην περιγραφή του πιο σημαντικού γκολ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, συγκλονίζει ακόμα και σήμερα.

Ο άθλος του Γουέμπλεϊ, με τη συμμετοχή τότε του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, μένει ανεξίτηλος τόσα χρόνια, με τον Αριστείδη Καμάρα να είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει ελπίδες στο Βελιγράδι (πετυχαίνοντας το εκτός έδρας γκολ στο βαρύ 4-1) και την πρόκριση στην Αθήνα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Αυτό που είχε πετύχει τότε ο Παναθηναϊκός φάνταζε ακατόρθωτο και ιδιαίτερα για τον Αριστείδη Καμάρα ήταν από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του.

Παιχνίδια της μοίρας

Η μοίρα φέρνει πλέον τον έμπειρο αμυντικό (τότε) μαζί με τους υπόλοιπους άσους του Γουέμπλεϊ και όχι μόνο, σε μια ακόμα πιο δύσκολη αποστολή από εκείνη κόντρα στον μεγάλο Ερυθρό Αστέρα, που αν επιτευχθεί θα είναι εφάμιλλη –σε σημασία –με εκείνη τη μεγαλειώδη πρόκριση.

Ο στόχος είναι η σωτηρία του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και τις τελευταίες μέρες αναπτύχθηκε η ιδέα ουσιαστικά ενός αυτόνομου φορέα (με την αρωγή όσων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ενεργοποιηθούν) που θα συνδράμει στην επίλυση σημαντικών οικονομικών θεμάτων του συλλόγου και θα διαχειριστεί ένα ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συνδρομή των φίλων του Τριφυλλιού.

«Θα έλεγα ότι είναι μια αχτίδα φωτός, μια προσπάθεια που θέλει να ξεκινήσει για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού μας και η οποία είναι μεν δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη να υλοποιηθεί» λέει στα «ΝΕΑ» ο μεγάλος Αριστείδης Καμάρας, που με την εμπειρία του και τις νομικές του γνώσεις ως έγκριτος δικηγόρος, αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια σε αυτή την προσπάθεια.

Το πρόβλημα του ντόμινο

«Η λύση ενός αυτόνομου φορέα που δεν θα έχει κανέναν σύνδεσμο με την ΠΑΕ ή τη διοίκηση είναι κάτι εφικτό και ουσιαστικά μιλάμε για τη δημιουργία ενός φορέα εμπιστοσύνης. Το πολύ βασικό είναι ότι με τη νέα τεχνολογία που έχουν οι τράπεζες, αν το εγχείρημα δεν προχωρήσει, τα λεφτά που θα έχουν δοθεί πιστώνονται αμέσως πίσω στους λογαριασμούς των ανθρώπων σε μια διάφανη και ξεκάθαρη διαδικασία» επισημαίνει ο Αριστείδης Καμάρας και διευκρινίζει: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πικραμένος από τη διοίκηση και δεν εμπιστεύεται την ΠΑΕ, γι’ αυτό και ο στόχος είναι να φτιάξουμε αυτόν τον φορέα που θα διαχειρίζεται αυτό το ποσό, πληρώνοντας ουσιαστικά οφειλές της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα ακούει στο όνομα «ντόμινο» αφού ξεφυτρώνουν συνέχεια χρέη και εάν ένας παίκτης δικαιωθεί στην προσφυγή του, θα ακολουθήσουν δεκάδες.

Εμείς οι παλαίμαχοι πονάμε διπλά όταν μας σταματάνε δεκάδες άνθρωποι στον δρόμο και μας ρωτάνε τι θα γίνει για να σωθεί η ομάδα. Ηρθε η ώρα να δράσουμε όλοι μαζί για τον Παναθηναϊκό μας, αλλά αν το κάνουμε θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι, ο καθένας όσο μπορεί» καταλήγει ο Αριστείδης Καμάρας.