Στον πέμπτο εφετινό αγώνα του στην Α1 βόλεϊ που κρίθηκε στο τάι μπρέικ κατάφερε να πάρει τη νίκη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς έφυγε με το «διπλό» από το γήπεδο του Εσπέρου στην Καλλιθέα, απέναντι στον Εθνικό Πειραιά (18-25, 25-16, 25-19, 23-25, 12-15).

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σέρβος Λούκα Βελίσκοβιτς σε επίθεση και σερβίς, ενώ ο Χόρχε Παγιάν τελείωνε τις καθοριστικές κόντρα επιθέσεις και ο Κώστας Βλαχόπουλος είχε σωστές επιλογές. Ο γηπεδούχος Εθνικός προηγήθηκε 2-1 σετ, αλλά δύο μπλακ άουτ στην υποδοχή του, στο 4ο και 5ο σετ, τον έφεραν πίσω.

*** Με πρωταγωνιστή τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ που πήρε 31 πόντους και με ανατροπή από 14-12 στο τάι μπρέικ ο Φοίνικας Σύρου νίκησε με 3-2 τον Ηρακλή Χαλκίδας και πήρε πλεονέκτημα δύο βαθμών για την 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Φοίνικας με πόντους του Πέτερλιν και του Γάτση ισοφάρισε, ο Τσολάκος έδωσε νέο προβάδισμα στον Ηρακλή (15-14). Ο Πετέρλιν ισοφάρισε 15-15 και με δύο λάθη του Ηρακλή ο Φοίνικας πήρε τον αγώνα.

Τα σετ:25-18, 20-25, 19-25, 25-21, 15-17

*** Την πρώτη του επιτυχία στο Βραχάτι στην ιστορία των αναμετρήσεων με τον Παμβοχαϊκό πανηγύρισε η Νίκη Αιγινίου που για πρώτη φορά σημείωσε τρεις συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αργύρη Μαυροβουνιώτη η ομάδα του Αιγινίου προηγήθηκε 2-0 σετ αλλά πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ καθώς ο Παμβοχαϊκός επιχείρησε την ανατροπή αλλά δεν την ολοκλήρωσε. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν ακόμα ο Μανώλης Δημητριάδης, ο Θανάσης Ντίνας στο μπλοκ και ο Ζένια Γκόρτσανιουκ. Από τον Παμβοχαϊκό ο Νίκος Παλέντζας σήκωσε το βάρος των επιθέσεων αλλά πολύ καλή πήγε και ο Θεόδωρος Βουλκίδης.

Τα σετ:19-25, 16-25, 25-17, 25-23, 13-15

***Την πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ηρακλής και μάλιστα στη δύσκολη έδρα της Παναχαϊκής, που παραμένει στην τελευταία θέση.

Αν και επιθετικά φάνηκε ως μονομαχία μεταξύ του Νίκου Ρουμελιώτη και του Απόστολου Αρμενάκη ουσιαστικά η ομάδα του Γιάννη Ορφανού είχε μεγάλους πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Εφραιμίδη, τον Κώστα Προύσαλη και τον Μπάιρον Φέργκιουσον.

Ο πρώτος μαζί με τον Δημήρρη Ριζόπουλο έστρωσαν την υποδοχή, ο δεύτερος μοίρασε άψογα το παιχνίδι και ο τρίτος σκέπασε το μπλοκ σε κρίσιμες φάσεις. Και τα τέσσερα σετ κρίθηκαν στον… πόντο αποδεικνύοντας τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και οι γηπεδούχοι για να πάρουν κάποιο βαθμό. Μάλιστα κατάφεραν να γυρίσουν το 3ο σετ στο φινάλε του, αλλά στο 4ο σετ ο Ηρακλής ξέφυγε με 6 πόντους και μέχρι το τέλος διατήρησε την διαφορά ασφαλείας. Η Παναχαϊκή χωρίς και τον Κοτσιλιάνο υστέρησε στην υποδοχή σε στιγμές πίεσης.

Τα σετ:25-27, 23-25, 30-28, 21-25