Η έδρα είναι αυτή που έχει φέρει τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Οι επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (στα έξι χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας) και ο καταπληκτικός συντελεστής τερμάτων (17-2) είναι ασφαλώς κάτι που ευχαριστεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το απόλυτο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας φέρνει στο μυαλό και έναν παίκτη που έχει υπογράψει δύο από τις επτά νίκες. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς βγάζει το ψωμί του κάνοντας το καλύτερο και φέτος, καθώς είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ (ένα λιγότερο από τους Ανσαριφάρντ και Πέδρο Κόντε). Δύο από αυτά ισοδυναμούν με έξι βαθμούς. Ο 27χρονος Σέρβος πέτυχε το γκολ της νίκης κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Στον Πρίγιοβιτς αρέσει ιδιαίτερα κάτι τέτοιο, άλλωστε μετά από λίγες ημέρες ένα δικό του γκολ έστειλε τη Σερβία στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Ο πρώτος γύρος κλείνει για τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στα Περιβόλια με αντίπαλο τον Πλατανιά. Τα εκτός έδρας παιχνίδια θεωρήθηκαν το σοβαρό πρόβλημα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Μόλις στο τελευταίο ματς μακριά από την Τούμπα (στην Ξάνθη) ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Εως τότε, η εκτός έδρας συγκομιδή ήταν μόλις τέσσερις βαθμοί (τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες). Κι η νίκη δεν ερχόταν καθώς οι παίκτες δεν έβρισκαν δίχτυα.

Από τα έξι εκτός έδρας γκολ τα πέντε σημειώθηκαν στα δύο τελευταία (δύο στη Νέα Σμύρνη και τρία στην Ξάνθη), ενώ στα προηγούμενα ματς είχε σημειωθεί μόλις ένα γκολ (στη Λάρισα)!

Φυσικά, ο Λουτσέσκου γνωρίζει πολύ καλά πως σε αυτό το επίπεδο οι βαθμοί στα εκτός έδρας ματς παίζουν μεγάλο ρόλο και καθορίζουν την τελική θέση στη βαθμολογία.

Οι απόντες

Στο μεταξύ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε χτες την εμφάνιση του στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Λουτσέσκου τον υπολογίζει από τη νέα χρονιά, μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στην οποία υποβλήθηκε. Ο Βιεϊρίνια θα αρχίσει από σήμερα πρόγραμμα αποκατάστασης στο γυμναστήριο. Σημειώνουμε ότι για το ματς με τον Πλατανιά ο ρουμάνος τεχνικός δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Μακ και Πρίγιοβιτς, αλλά και στον τραυματία Ελ Καντουρί.