Είναι θέμα της επικαιρότητας, έπειτα από την προχθεσινή (επαν)εμφάνιση του Παναγιώτη Κονέ στην εντεκάδα της ΑΕΚ. Είναι και ένα από τα «καλά σημεία» της επιστροφής του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η διαχείριση των ρόστερ και οι εσωτερικές μεταγραφές που μπορεί να προκύψουν από αυτά, μέσα από τις ανάγκες, τον χρόνο, ή ακόμη και μια αλλαγή προπονητή.

Ο 57χρονος προπονητής παρέλαβε τους Ερυθρολεύκους με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τον Παπέ Σισέ εκτός ευρωπαϊκής λίστας και εκτός αποστολής γενικώς. Τους μετέτρεψε σε ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής για τον Ολυμπιακό. Ισως οι καλύτεροι ώς τα μισά του δρόμου της σεζόν που διανύουμε.

Υπάρχει άλλος που θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς; Που θα μπει στην εξίσωση πλάι σε Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Κούτρη, Ρομαό, Φορτούνη, Ανσαριφάρντ και θα προστεθεί στον κορμό που ήδη σχηματίστηκε; Οι υποψήφιοι πολλοί. Ενας όμως, μια… κατηγορία μόνος του. Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε. Οπως και ο Χάσι έτσι και ο Τάκης Λεμονής, μια χαρά υπολόγιζε τον βέλγο κεντρικό χαφ από την πρώτη στιγμή ως «σημείο αναφοράς» του άξονα. Η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του όμως αρχές Νοεμβρίου, οι διαδοχικοί μικροτραυματισμοί και μια σειρά από ρεπορτάζ στο Βέλγιο που εμπεριείχαν τάσης φυγής, διαφοροποίησαν την εικόνα.

Τον θέλει ο Ολυμπιακός τον Οφόε στη πρώτη του γραμμή. Τον θέλει και ο προπονητής. Οι Ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην… επανεκκίνηση του ποιοτικού χαφ και υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια για αυτό. Εάν και εφόσον βρεθεί άκρη, θα είναι η καλύτερη δυνατή μεταγραφή για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Ή αν θέλετε, ότι αυτό αποκλείεται να συμβεί με τον Εμάνουελ Εμενίκε για τον οποίο πλέον όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν δείχνει να θέλει να βοηθήσει, δεν τον χρειάζεται πλέον και ο πρωταθλητής που με τον Ανσαριφάρντ και τον Τζούρτζεβιτς έχει τις λύσεις στην κορυφή της επίθεσης. Συν βεβαίως ένα τρίτο πρόσωπο που μπορεί να προκύψει τον Ιανουάριο!

Το… μπαλάκι (και) στον Κέβιν Μιραλάς πέταξε ο τεχνικός της Εβερτον Σαμ Αλαρντάις τονίζοντας ότι δεν θέλει κανέναν που δεν επιθυμεί να μείνει. Ο Μιραλάς θέλει να φύγει. Αλλά τα χρόνια που προηγήθηκαν δείχνουν πως δεν είναι τόσο απλό.

Οικογενειακό γεύμα

«Ξέρω πως είστε κουρασμένοι αλλά έχουμε μπροστά μας δύο καθοριστικά ματς μέχρι τις γιορτές. Να συνεχίσουμε λοιπόν από εκεί που σταματήσαμε στο Αγρίνιο. Από την προσπάθεια και την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι σας θέλω και με τον ΠΑΣ». Τάδε έφη ο Τάκης Λεμονής στους ποδοσφαιριστές του, πριν την χθεσινή πρώτη προπόνηση της εβδομάδας. Σήμερα μετά το πρωινό ραντεβού στον Ρέντη, η ομάδα θα γευματίσει σε εστιατόριο του Μικρολίμανου.