Σοβαρά επεισόδια αμαύρωσαν το ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος στο «Τσίρειο» μεταξύ της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ. Η έκρυθμη κατάσταση στις εξέδρες αρχικά οδήγησε σε προσωρινή διακοπή, όταν κροτίδα από την εξέδρα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ έπεσε δίπλα σε ball boy και τραυμάτισε το 14χρονο παιδί, που χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο διαιτητής Δημήτρης Μασιάς διέκοψε τον αγώνα και μετέβη στα αποδυτήρια, όμως ύστερα από διαβουλεύσεις το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου. Οι χούλιγκαν, όμως συνέχισαν να πετούν κροτίδες και φωτοβολίδες, με συνέπεια το ματς να διακοπεί ξανά. Ομως, μιάμιση ώρα μετά την διακοπή ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε (0-0).

Την Τρίτη ο ΑΠΟΕΛ, με ανακοίνωση του, καταδίκασε τα επεισόδια και ζήτησε την επέμβαση των αρχών. Η ανακοίνωση: «Τα τραγικά γεγονότα στο Τσίρειο αποτελούν ένα από τα πιο βίαια κτυπήματα στο σώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο ΑΠΟΕΛ καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο όλα τα συμβάντα όπως διαδραματίστηκαν.

Είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, στον καθρέφτη και να τον ρωτήσουμε αν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Η απάντηση από πλευράς μας, είναι ξεκάθαρη. ΟΧΙ.

Ο ΑΠΟΕΛ καλεί την ομοσπονδία, τα ποδοσφαιρικά σωματεία και την Πολιτεία να κοιτάξουν και αυτοί το πρόβλημα κατάματα και να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται αν επιθυμούμε όλοι να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Στις άλλες χώρες βρήκαν τις λύσεις, να αποβάλουν τη βία από τα γήπεδα. Εμείς σε ένα νησί του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, γιατί δεν μπορούμε;

Όλα όσα έγιναν στο Τσίρειο Στάδιο θα συζητηθούν αύριο σε έκτακτη συνέδρια του Διοικητικού Συμβουλίου. Με στόχο να προβούμε, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, στις ενέργειες που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε όσο είναι δυνατό από δικής μας πλευράς το πρόβλημα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε τέτοιες ενέργειες όμως δεν μπορεί να παλεύει μόνος του».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΕΛ, στην οποία αναφέρει:

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μίας φαρσοκωμωδίας που απέφερε ακόμα μία τεράστια πληγή στο σώμα της ΑΕΛ, του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και πολύ περισσότερο ο αρμόδιος για θέματα διαιτησίας κ. Ρέικβαρτ, δεν εκτίμησαν σε καμία περίπτωση όπως όφειλαν την προϊστορία του συγκεκριμένου αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, καθώς επίσης και δεν αφουγκράστηκαν τις έντονες αντιδράσεις του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΛ και τα όσα αναρτήθηκαν, στο άκουσμα του ορισμού του διαιτητή Δημήτρη Μασιά, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που σε συνδυασμό με την παρουσία και άλλων πρωταγωνιστών του αγώνα-φιάσκου ο οποίος έκρινε ένα πρωτάθλημα τον Μάιο του 2014, βρέθηκαν πάλι μαζί εχθές στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου Σταδίου.

Η Κυπριακή Αστυνομία και ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει σήμερα να είναι πολύ προβληματισμένοι και να κάνουν την αυτοκριτική τους για τον τρόπο που χειρίστηκαν και “ζύγισαν” την αναμέτρηση γενικότερα. Πολύ περισσότερο όμως στο σημείο του τραυματισμού του 14χρονου ποδοσφαιριστή των Ακαδημιών μας που εκτελούσε καθήκοντα Ball Boy και τα όσα επακολούθησαν και διαδραματιστήκαν μέσα στα αποδυτήρια των Διαιτητών κατά την πρώτη διακοπή του αγώνα, όπου έδωσαν στον Διαιτητή της αναμέτρησης το “πράσινο φως” για την επανέναρξη του αγώνα, παρά την αντίθεση της επίσημης ΑΕΛ δια στόματος του Προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους, αλλά και άλλων υπευθύνων (Υπεύθυνος Ασφαλείας Σταδίου και Γυμνασίαρχος) του αγώνα που ήταν παρόντες.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ ζητά ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένεια αλλά και τον ίδιο τον μικρό Βασίλεφ για τα όσα άσχημα βίωσε και βιώνει ως επακόλουθο του τραυματισμού του από την ρίψη της κροτίδας. Καλούμε την ΚΟΠ και την πολιτεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας και να πράξουν το ίδιο.

Τέλος, καλούμε τον μεγάλο μας κόσμο να σταθεί ασπίδα σε όσους αποτελούν το οικοδόμημα της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ να βλάψει την ομάδα μας».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, κατά την αποχώρηση των ομάδων συνελήφθη 17χρονος, για τα αδικήματα της οχλαγωγίας και κατοχής μαχαιριού. Επίσης, ένας 54χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, όταν σύμφωνα με τον ίδιο στην προσπάθεια του να αποφύγει επεισόδια κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο, πήδηξε πάνω από κάποιο περιτοίχισμα.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, πήγε σπίτι του. Στο Νοσοκομείο επίσης μεταφέρθηκε και ο 14χρονος, ο οποίος δεν διαπιστώθηκε να έχει οποιοδήποτε τραύμα, αλλά παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.

Έξω από το στάδιο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά κατεστάλησαν με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος.