Η κίνηση του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου για να βρεθεί μια λύση που θα προσφέρει ασφάλεια στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι ήταν μια αχτίδα φωτός στο μουντό σκηνικό της πράσινης επικαιρότητας. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Chipita, γνωστός φίλαθλος του Τριφυλλιού, που συνεισφέρει οικονομικά στους Πράσινους, συναντήθηκε χθες με παλαίμαχους παίκτες του Παναθηναϊκού, αναλύοντας το πλάνο του.

Η συνάντηση έγινε στο Χίλτον και το «παρών» έδωσαν οι Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας, Οικονομόπουλος, Καρούλιας (και άλλοι παλαίμαχοι), όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέλυσε την πρότασή του αναφέροντας πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό να αντιμετωπίσει τα άμεσα οικονομικά προβλήματα των Πράσινων. Να γίνουν δηλαδή οι κινήσεις που θα επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να φτάσει με ασφάλεια μέχρι το καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης της Chipita ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν σκοπεύει ν’ αναλάβει μόνος του την ΠΑΕ ούτε πως θα τρέξει οικονομικά την ομάδα. Υποστήριξε όμως πως θα συνεχίσει να βοηθά το Τριφύλλι βάζοντας τα χρήματα που έδινε και στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό, δηλαδή 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση Θεοδωρόπουλου, κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, για να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. «Αν βρεθούν 300.000 φίλαθλοι της ομάδας να δώσουν από 50 ευρώ, τότε μαζεύονται 15 εκατ. ευρώ και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αν όμως δούμε πως το εγχείρημα δεν αποδίδει, τότε θα επιστρέψουμε τα χρήματα στον κόσμο που τα έδωσε», είπε χαρακτηριστικά στη συνάντηση ο ιδιοκτήτης της Chipita.

Η τετράδα επιχειρηματιών

Οπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, ο κύπριος μάνατζερ επιχειρήσεων Αντρέας Γαβριηλίδης και τρεις ακόμα επιχειρηματίες είναι στο πλευρό του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην προσπάθεια να πάρει ανάσα ο Παναθηναϊκός. Αυτό αποκάλυψε ο Αντώνης Αντωνιάδης μετά το τέλος της συνάντησης, χωρίς όμως ν’ αναφέρει τα ονόματα των άλλων επιχειρηματιών.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης και ο γνωστός επιχειρηματίας, ζήτησε να μη δημιουργούνται προσδοκίες.

«Καλό θα είναι να μη δημιουργούνται προσδοκίες στον κόσμο. Κάναμε μια κουβέντα με τους παλαίμαχους της ομάδας και δεν θέλω ν’ αναφερθώ σε αγωνιστικά θέματα. Ο κόσμος πάντως πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχει μαγική λύση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοδωρόπουλος και είναι προφανές πως επιθυμεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα γίνει και δεύτερη συνάντηση με στόχο να υπάρξει λεπτομερής ανάλυση του πλάνου Θεοδωρόπουλου. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό σ’ αυτή τη δεύτερη συνάντηση να δώσουν το «παρών» κι άλλοι παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν ήταν χθες στο Χίλτον.