Είναι από τις λίγες φορές που το πλεονέκτημα έδρας έχει (ουσιαστικά) κριθεί τόσο νωρίς, προτού καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει πλέον όχι μόνο να νικήσει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του με τέσσερις πόντους, αλλά και οι Πράσινοι να κάνουν άλλη μια γκέλα την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι θα κάνουν το 18/18!

Το ρεαλιστικό σενάριο λοιπόν είναι ότι για πρώτη φορά οι Πειραιώτες (το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους Πράσινους) θα μπορούν να κάνουν καθαρά συντήρηση στο πρωτάθλημα και να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την Ευρωλίγκα μέχρι τον Απρίλιο.

Οποιος πει ότι έτσι κι αλλιώς δεν ασχολούνται και δεν κουράζονται στο πρωτάθλημα, θα θυμίσουμε απλώς τις νίκες στην παράταση (σε παιχνίδια που σχεδόν είχε χάσει στην κανονική διάρκεια) με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (διπλή παράταση) εκτός έδρας παλαιότερα.

Αρα το μεγάλο στοίχημα τώρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι να ενσωματώσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα βαθμολογικά τον Σπανούλη στην ομάδα. Διότι ακόμα θέλει χρόνο όπως φάνηκε και από τα εννέα λάθη του με την Ενωση, που δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα καλής άμυνας.