Το ζητούμενο για την ΑΕΚ απέναντι στην Κέρκυρα ήταν να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη, χωρίς να έχει το μυαλό της στην πρόκριση της Πέμπτης και παράλληλα να πάρει τη νίκη που θα την έφερνε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Και χθες στο ΟΑΚΑ η Ενωση τα πέτυχε και τα δύο, φτάνοντας σε ένα άνετο 3-1 επί των Φαιάκων, με σκόρερ και πρωταγωνιστές τους Χριστοδουλόπουλο, Κονέ και Αραούχο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με την μπάλα στα πόδια και με διάθεση να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή της Κέρκυρας. Επιχειρώντας να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια, είτε με τους Γκάλο, Χριστοδουλόπουλο από δεξιά, είτε με τους Μπακάκη, Κλωναρίδη από αριστερά.

Στο 12′ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει την άμυνα της Κέρκυρας, με τον Χριστοδουλόπουλο να πρωταγωνιστεί και να έρχεται το 1-0 έπειτα από φάση διαρκείας, αφού η μπάλα χτύπησε και στον γκολκίπερ Γιαννακόπουλο.

Αυτό το γκολ έδωσε μεγαλύτερη άνεση στην ΑΕΚ, που με ηρεμία έψαχνε και ένα δεύτερο τέρμα πριν από την ανάπαυλα για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη της. Κάτι που κατάφερε στο 37′, με τον Παναγιώτη Κονέ να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό γκολ, με ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή. Η ΑΕΚ δεν έδειξε διάθεση να κατεβάσει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56′ έφτασε και στο τρίτο γκολ. Με τον Αραούχο να πιάνει ένα «ξερό» σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να «τελειώνει» επί της ουσίας το παιχνίδι, διαμορφώνοντας το 3-0. Αφού η Κέρκυρα, δεν είχε δείξει σε κανένα σημείο του αγώνα πως μπορούσε να αντιδράσει και να μπει ξανά στον αγώνα.

Το μόνο που κατάφερε η Κέρκυρα ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 στο 87′, με την εύστοχη εκτέλεση του Νούνιες. Με την ΑΕΚ να παίρνει έτσι τους τρεις βαθμούς, να επιστρέφει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να στοχεύει πλέον στο να κλείσει ως πρώτη τον γύρο, με νίκη και επί του Απόλλωνα Σμύρνης, το Σάββατο, ξανά στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες (71′ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (62′ Γιακουμάκης), Μπακασέτας (77′ Γιούσης), Κλωναρίδης, Αραούχο.

Κέρκυρα (Α. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (71′ Αρτυματάς), Γκόμες, Επστάιν (46′ Νούνιες), Αναστασίου (58′ Ντιόγκο), Μπάουμαν.