Είναι και αυτός ένας τρόπος για να καταλάβεις ότι όντως πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Η παρατήρηση του φαινομένου της αλλαγής ποσόστωσης ανάμεσα σε εκείνα τα ρεπορτάζ που αφορούν τα αγωνιστικά και εκείνα που φέρνουν στην επιφάνεια τα μεταγραφικά, όσο προχωράμε βαθύτερα στον τελευταίο μήνα του χρόνου. Λίγο πριν από την έναρξη δηλαδή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, που φέτος ειδικά αναμένεται να έχει την τιμητική της και για τον Ολυμπιακό αλλά και για τις ομάδες που διεκδικούν από εκείνον τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ναι, το γνωρίζουμε ότι υπάρχει ακόμη μια στροφή στη Σούπερ Λίγκα πριν από την αλλαγή του χρόνου και στην προκειμένη περίπτωση πως οι Ερυθρόλευκοι, πέραν του ΠΑΣ την Κυριακή, έχουν και μια υποχρέωση Κυπέλλου (20/12 με τον Πλατανιά). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προχωράνε και το πλάνο ενίσχυσής τους. Εκεί όπου υπό προϋποθέσεις μπορεί να χωρέσουν ώς και πέντε νέα πρόσωπα για το δεύτερο κομμάτι της σεζόν. Οι… αντί εκείνων που έφυγαν νωρίς (Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς, Καρσελά) συν ένας επιπλέον σέντερ φορ αν όντως επιβεβαιωθεί η αίσθηση πως ο Εμανουέλ Εμενίκε δύσκολα θα συνεχίσει στο μεγάλο λιμάνι.

Και αν κάποιοι νιώθουν σιγουριά επικαλούμενοι το –δεδομένο –ενδιαφέρον για τον Κέβιν Μιραλάς ή την ελληνική λίστα με τους Γιαννιώτη και Βέλλιο; Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός ψάχνει και αλλού. Κυρίως σε αγορές που εμπιστεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Στην Πορτογαλία για παράδειγμα, εκεί όπου βρέθηκε σκάουτερ των πρωταθλητών το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος των Ερυθρολεύκων είδε μεταξύ άλλων την αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα στην Μπελενένσες και την Πάσος Φερέιρα (1-1) για τη 14η αγωνιστική της Primeira Liga.

Γιατί ειδικά αυτό το ματς; Πιθανότατα για να αποκτήσει προσωπική άποψη για τον Ντιόγκο Βιάνα. Τον εξτρέμ της Μπελενένσες που επέστρεψε φέτος στην πατρίδα του, έπειτα από μια διετία στη Βουλγαρία (Λίτεξ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας). Κάνει πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα ο 28χρονος και προφανώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Εξού και… παρακολούθηση.

n Και μιας και ο λόγος για Πορτογαλία: Ο πρώην προπονητής των πρωταθλητών Πάουλο Μπέντο βρήκε τον επόμενο πάγκο του. Ανέλαβε την κινεζική Chongqing Dangdai Lifan. Κοντά σε –νέα –ομάδα είναι και ο Μπέσνικ Χάσι που παρουσιάζεται στο Βέλγιο ως βασικό φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Γκενκ.