Οι αναμετρήσεις της Ρεάλ με την Παρί Σεν Ζερμέν, στη φάση των «16» του Champions League, είναι σίγουρο ότι θα… κόψουν την ανάσα των ποδοσφαιρόφιλων απανταχού γης. Ως το επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου χαρακτήρισε τα δύο παιχνίδια ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Ουνάι Έμερι, ενώ, από ισπανικής πλευράς, ο παλαίμαχος άσος της «βασίλισσας» και νυν διευθυντής δημοσίων σχέσεων, Εμίλιο Μπουντραγκένιο, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι θα μπορούσε να είναι ο τελικός της διοργάνωσης.

«Πιστεύω ότι έχουμε το επίπεδο να παίξουμε εναντίον της Ρεάλ. Αν θέλεις να κάνεις κάτι σημαντικό στο Champions League, πρέπει να παίξεις απέναντι στις καλύτερες ομάδες» δήλωσε ο Έμερι. «Για να νικήσουμε τη Ρεάλ, θα είναι πολύ σημαντικά η προσωπικότητά μας, η τακτική μας οργάνωση και το ταλέντο μας. Πιστεύω ότι οι αγώνες ανάμεσα στην Παρί και τη Ρεάλ θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου κι αυτό είναι πολύ θετικό» πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός και κατέληξε: «Έχω πολλούς φίλους στη Μαδρίτη, γνωρίζω καλά τη Ρεάλ και έχω δει ζωντανά πολλά παιχνίδια της, ξέρω τις φιλοδοξίες που έχουν. Όμως, ένας φίλος που ήρθε στο τελευταίο ματς του Champions League με τη Σέλτικ, μου είπε ότι η φιλοδοξία στο «Παρκ ντε Πρενς» είναι εντυπωσιακή, και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να γράψουμε ιστορία απέναντι στη Ρεάλ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πολύ καλή, αλλά μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε κάποια πράγματα για να είμαστε τέλειοι όταν θα έρθουν τα παιχνίδια. Και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι τέλεια».

Ο Εμίλιο Μπουντραγκένιο από την πλευρά του υπογράμμισε: «Θα μπορούσε να είναι ο τελικός, με βάση τις δυνατότητες των δύο ομάδων. Αυτός είναι ο νόμος των κληρώσεων, παίζει ρόλο η τύχη κι έτσι μία από τις δύο ομάδες θα αποκλειστεί στη φάση των «16». Κάθε χρονιά, παίρνουν παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου και γίνονται όλο και πιο ισχυροί. Ήταν σχεδόν άψογοι στη φάση των ομίλων και έχουν μεγάλες δυνατότητες με τους Νεϊμάρ και Μπαπέ. Και πέρυσι ήταν πολύ συμπαγής ομάδα. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και θα μας βάλει σε δοκιμασία. Αλλά νομίζω ότι ούτε γι’ αυτούς ήταν καλή η κλήρωση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο ματς σαν τελικούς και να έχουμε πίστη στους παίκτες μας. Για τον κόσμο, θα είναι μία συναρπαστική αναμέτρηση. Ο Μπαπέ και ο Νεϊμάρ είναι δύο παίκτες που δίνουν πολλά στο ποδόσφαιρο. Ο Εμπαπέ είναι πολύ νέος, ο Νεϊμάρ είναι ένας καθιερωμένος παίκτης. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ομάδα κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές το Champions League και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τέτοιους αγώνες. Ελπίζω ότι θα έχουμε ξεπεράσει όλους τους τραυματισμούς, ότι ο Ζιντάν θα έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες και ότι θα έχουμε και την τύχη που χρειάζεται σε τέτοιες αναμετρήσεις».