Η ΑΕΚ περιμένει το μεσημέρι την κλήρωση της Νιόν, για να μάθει τον αντίπαλο που θα βρει στον δρόμο της για τους 32 του Europa League. Με το μυαλό των Κιτρινόμαυρων να βρίσκεται έτσι σήμερα και στην Ελβετία.

Πάντως, η επόμενη ευρωπαϊκή δοκιμασία της ΑΕΚ και η σημερινή κλήρωση αποτελούν θέμα συζήτησης εντός Σπάτων ουσιαστικά από την Παρασκευή. Οταν ήταν ξεκάθαρο πια, ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ενωσης.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των αποδυτηρίων της ΑΕΚ υπήρχαν ουσιαστικά δύο τάσεις όσον αφορά τις… προτιμήσεις των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ. Αρκετοί εξ αυτών τόνιζαν πως όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, η ΑΕΚ δεν θα έχει άγχος και θα δώσει δύο δυνατά παιχνίδια, που μόνο κερδισμένη μπορούν να τη βρουν. Με κάποιους μάλιστα να αναφέρουν ότι θα ήταν καλοδεχούμενες ομάδες και επιπέδου Αρσεναλ ή Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα αποτελέσουν γερά τεστ για τον Δικέφαλο.

Από την άλλη, υπάρχει και η άλλη τάση, που επιθυμεί για επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ μια ομάδα περισσότερο στα μέτρα της. Οπως για παράδειγμα η Ζάλτσμπουργκ ή η Πλζεν. Ωστε η Ενωση να έχει μπροστά της την ευκαιρία να προχωρήσει ακόμα παραπέρα στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ για τους 32 του Europa League είναι οι: Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Κιέβου, Μπράγκα, Αταλάντα, Λοκομοτίβ Μόσχας, Βικτόρια Πλζεν, Αρσεναλ, Ζάλτσμπουργκ, Μπιλμπάο, Λάτσιο, Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Σπόρτινγκ.

«Φρεσκάρει»

Η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα (19.30) την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη νίκη και την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Πέμπτης, με τον Τσιντώτα να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια (χωρίς να αποκλείεται η επιλογή του Μπάρκα), στην άμυνα τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι, στα άκρα τους Γκάλο, Λόπες, στον άξονα τους Σιμόες, Κονέ (διεκδικεί μία από τις δύο θέσεις πάντως και ο Γαλανόπουλος), τον Μπακασέτα σε ρόλο επιτελικού και πίσω από τον Αραούχο, τον Χριστοδουλόπουλο.