Χρειάστηκαν 72 λεπτά για να διασπάσει η Μπαρτσελόνα την καλά οργανωμένη άμυνα της Βιγιαρεάλ και να φύγει από το Μαδριγάλ με το 2-0 που της δίνει τη διαφορά ασφαλείας των πέντε βαθμών από τη δεύτερη Βαλένθια (2-1 τη Θέλτα). Καθοριστικό σημείο η αποβολή του 22χρονου Ράμπα που πήρε την κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπούσκετς (60′). Η Μπαρτσελόνα αύξησε την πίεση και στο 72′ ο Σουάρες άνοιξε το σκορ κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά των Mπλαουγκράνα. Ο Λιονέλ Μέσι στο 83′ σημείωσε το 14ο γκολ στο πρωτάθλημα διαμορφώνοντας το 2-0 με το οποίο η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο ισοπαλίες (με Βαλένθια και Θέλτα). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποθεώθηκε στο Μπερναμπέου παρουσιάζοντας στους οπαδούς της Ρεάλ την πέμπτη Χρυσή Μπάλα και στη συνέχεια «κέρασε» δύο γκολ στο επιβλητικό 5-0 επί της Σεβίλλης. Η Ρεάλ πέτυχε και τα πέντε γκολ στο α’ μέρος και εκτός από τον πορτογάλο άσο σκόραραν οι Νάτσο, Κρόος και ο 18χρονος Ασράφ Χακίμι (το πρώτο στην καριέρα του).

«Οταν βελτιώνεσαι και αγωνίζεσαι καλύτερα, δημιουργείς ευκαιρίες όπως κάναμε κόντρα στη Σεβίλλη και σημειώσαμε πέντε γκολ. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά αυτήν τη σεζόν» είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Η Ρεάλ ταξίδεψε χθες για το Αμπου Ντάμπι, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την Αλ Τζαζίρα στον ημιτελικό του Μουντιάλ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, παρότι ήταν σε παθητικό ρόλο κόντρα στην Μπέτις, κατάφερε να φύγει νικήτρια με ένα γκολ του Σαούλ. Χωρίς τον Γκριζμάν, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε 26% κατοχή και μόλις δύο σουτ στην εστία!

Αλλα αποτελέσματα: Λεβάντε – Μπιλμπάο 1-2, Σοσιεδάδ – Μάλαγα 0-2, Λα Κορούνια – Λεγανές 1-0, Χετάφε – Εϊμπάρ 0-0, Αλαβές – Λας Πάλμας 2-0. Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 39, Βαλένθια 34, Ατλέτικο 33, Ρεάλ 31.