Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πέλκα, ο ΠΑΟΚ διέλυσε 4-0 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Super League, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο νεαρός άσος, που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ, «καθάρισε» το ματς με δύο υπέροχα γκολ στο 8ο και το 51ο λεπτό πριν διαμορφώσουν το τελικό σκορ ο Κουλούρης με πέναλτι στο 68΄ και ο Πρίγιοβιτς στο 77΄.

Πέμπτο ματς χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό, που … κατρακύλησε στην 12η θέση της κατάταξης.Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ινσούα των φιλοξενούμενων στο 68΄ και του Μακ στο 79΄ (για χτύπημα στον Βιγιαφάνες).

Με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ντέρμπι, αφού μετά τις πρώτες αναγνωριστικές αψιμαχίες στο 8′ ο Δημήτρης Πέλκας με ωραίο γωνιακό ψηλοκρεμαστό σουτ από 25 μέτρα, κάρφωσε την μπάλα στην γωνία του Διούδη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Από το σημείο αυτό και μετά ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε επιθετικότερα και προσπάθησε κυρίως από αριστερά με 4-4-2, να δημιουργήσει ρήγματα χωρίς κάποιο αντίκτυπο για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Τα λάθη των δυο ομάδων στον χώρο του κέντρου ήταν το χαρακτηριστικό της νευρικότητας που επικράτησε για μεγάλο διάστημα και η έλλειψη καλών φάσεων ως το τέλος του ημιχρόνου. Η πιο καλή από αυτές ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 35′ με τον Μακ αλλά ο Σλοβάκος πλάσσαρε αδύναμα απευθείας στα χέρια του Διούδη. Από την πλευρά του ο ΠΑΟ είχε να επιδείξει ένα φάουλ του Βιγιαφάνες στο 40′ που απέκρουσε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Στο β’ μέρος ο Ουζουνίδης πέρασε στην θέση του τραυματία Γιόχανσον, τον Χίλιεμαρκ, αλλά η προσθήκη αυτή δεν μπόρεσε να φέρει αποτελέσματα στους Πράσινους δεδομένου πως σύντομα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ. Ηταν στο 51′ όταν ο Πέλκας και πάλι, από πάσα του Κρέσπο, μπήκε πλάγια στην αμυνα του ΠΑΟΚ και αφού εκμεταλλεύθηκε την παθητική αντίδραση των φιλοξενουμένων σκόραρε για το 2-0.

Στο 66′ έγινε η φάση -κλειδί του αγώνα. Σε δυνατό σουτ του Μαουρίτσιο η μπάλα αποκρούστηκε από το προτεταμένο χέρι του Ινσούα, που παραχώρησε το πέναλτι και με την κίτρινη κάρτα που είδε, συμπλήρωσε τις δυο και αποβλήθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε επιτυχώς ο Κουλούρης και πέτυχε το 3-0.

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς πέρασε στο 73′ στον αγώνα και τέσσερα λεπτά αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πέτυχε το τέταρτο γκολ, με ωραία κίνηση στην περιοχή.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Πέλκας, Μάτος, Ινσούα, Βιγιαφάνες, Διούδης, Κουρμπέλης,

Κόκκινες: Ινσούα (66′ -2η κίτρινη), Μακ (77′)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (58′ Τσίμιροτ), Πέλκας, Λημνιός (82′ Κάμπος), Μακ και Κουλούρης (73΄ Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Γιόχανσον (46′ Χίλιεμαρκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85′ Δώνης) και Άλτμαν (69΄ Χουλτ).