Φυσικά και το έχουν ξανακάνει. Και όσο και αν πέρασε σχεδόν ένα 48ωρο από το Αγρίνιο, πραγματικά έχουμε την εντύπωση πως αξίζει τον κόπο να σταθεί κανείς σε αυτή τη συνεργασία. Στο τι συμβαίνει, τέλος πάντων, όταν ο Κώστας Φορτούνης συντονίζεται με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και το ανάποδο. Γιατί πιθανότατα πάνω στο αντάμωμα αυτού του διδύμου οι πρωταθλητές επιβάλλεται να εναποθέσουν πολλές από τις ελπίδες τους για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου.

Φέτος το κοντέρ της Σούπερ Λίγκας έχει καταγράψει το φαινόμενο τρεις φορές. Ολυμπιακός – Λάρισα 4-1 στην πρεμιέρα (Φορτούνης 2 γκολ, Ανσαριφάρντ 1 γκολ – 1 ασίστ), Πανιώνιος – Ολυμπιακός 3-4 (Φορτούνης 1 γκολ – 1 ασίστ, Ανσαριφάρντ 2 γκολ) και Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-4 (Φορτούνης 2 γκολ, Ανσαριφάρντ 1 γκολ – 1 ασίστ). Κοινός παρανομαστής σε αυτή τη συγκυρία: ο Ολυμπιακός μόνο νίκες και μάλιστα με τεσσάρες! Με εκείνον τον αριθμό των γκολ που σου φτιάχνει από μόνος του τη διάθεση για όσα συμβαίνουν με θέα στην αντίπαλη εστία. Οσο για τη σούμα των δύο πρωταγωνιστών, ακριβώς 9 γκολ και 3 ασίστ! Διάνα.

Αν φτάνουν οι δυο τους, ο Φορτούνης και ο Ανσαριφάρντ, ώς το τέλος της διαδρομής; Προφανώς όχι. Αλλωστε το ζητούμενο για τους Πειραιώτες δεν είναι η λειτουργικότητα της επίθεσης (30 γκολ ενεργητικό σε 14 αγωνιστικές και μακράν η καλύτερη επίθεση της Σούπερ Λίγκας), αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκείνη θα συνεχίσει τη δουλειά της, έχοντας όμως μεγαλύτερη ασφάλεια με θέα στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Το αυτογκόλ του Ενγκελς, με το οποίο ο Παναιτωλικός ισοφάρισε και κράτησε το ματς στο 1-1 ώς το 62′, ήταν το 16ο γκολ στο φετινό παθητικό. Και 16 γκολ οι Πειραιώτες δέχθηκαν πέρυσι σε ολόκληρη τη Σούπερ Λίγκα. Οπως ακριβώς και πρόπερσι. Τώρα έχουν μπροστά άλλα 16 ματς για να βγει η χρονιά!

Με τις επτά τελικές του Παναιτωλικού το Σάββατο, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί ώς εδώ 115 στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Δηλαδή κάτι παραπάνω από οκτώ ανά ματς! Είναι πολύ μεγάλος αυτός ο αριθμός στον πρωταθλητισμό. Με βάση τους μέσους όρους οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να σκοράρουν τουλάχιστον δύο γκολ ανά παιχνίδι για να πάρουν… τρίποντο. Δεν το χρειάστηκαν αυτό, όλες και όλες δύο φορές (Λαμία – Ολυμπιακός 0-1 τη 2η αγωνιστική και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0 την 8η). «Νομίζω πρέπει να επιμείνουμε πολύ περισσότερο στο θέμα της δημιουργίας μας και παράλληλα, για να μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να κοιτάμε πάντα και το αμυντικό μας παιχνίδι, όχι μόνο το επιθετικό» εξήγησε ο Τάκης Λεμονής και προφανώς έχει δίκιο. Η ομάδα του μετρά επτά νίκες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές, είναι σίγουρα σε φάση αντεπίθεσης, πρέπει όμως να μην αγνοήσει τις αδυναμίες που υπάρχουν. Τώρα που δεν κοστίζουν.

Και για όσους δεν είδαν τι ακριβώς συνέβη το Σάββατο; Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικά ανώτερος στο πρώτο μισό, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με 1-1. Το γκολ του Φορτούνη από τη μαγική ασίστ του Μάριν (6′) το έφερε κατά λάθος στα ίσα για τους γηπεδούχους η γυριστή κεφαλιά του Ενγκελς (27′). Ενα τρομερό σόλο του Καρίμ Ανσαριφάρντ και η ασίστ πάρε-βάλε στον Φορτούνη (που κράτησε την παράδοση του Δεκεμβρίου και της επαρχίας) έκανε το σκορ 2-1 στο 62′. Ο ιρανός φορ έβαλε και εκείνος το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ στο 67′ έπειτα από μοιραίο λάθος του Μόρα. Το τελικό 1-4 έγραψε ο Τζούρτζεβιτς στις καθυστερήσεις. Ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με τον Ρόσα (79′) που –εάν και εφόσον… –θα μπορούσε να τον ξαναβάλει στην κουβέντα του ματς.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67′ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (81′ Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74′ Μαρκόφσκι).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης (69′ Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (46′ Οφόε), Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (77′ Τζούρτζεβιτς).