Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και από το Ολντ Τράφορντ, νικώντας 2-1 τη Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ και πλέον το ερώτημα στην Αγγλία είναι ποιος θα καταφέρει να την σταματήσει. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «τρέχει» ένα απίθανο σερί στο κορυφαίο ξεκίνημα ομάδας, καθώς έχει 15 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, παίρνοντας διαφορά ένδεκα βαθμών από τη δεύτερη, Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι άνοιξε το σκορ με τον Νταβίντ Σίλβα στο 43′, η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με τον Ράσφορντ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και ο Οταμέντι στο 54′ σκόραρε για το 2-1.

***Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, αφού Λίβερπουλ και Έβερτον έμειναν στο 1-1 στο Άνφιλντ. Οι «κόκκινοι», που ήταν σαφώς ανώτεροι, προηγήθηκαν με τον Σαλάχ στο 42΄, αλλά οι φιλοξενούμενοι, που δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ένα αυστηρό πέναλτι του Ρούνεϊ στο 77΄.Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λίβερπουλ τέλειωσε το ματς με κατοχή μπάλας 79% και 23 τελικές, έναντι τριών της Εβερτον!

*** Ο Ολιβιέ Ζιρού λύτρωσε την Άρσεναλ στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης με την Σαουθάμπτον για την 16η ημέρα της Premier league, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 την αντίπαλό της που είχε προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τσαρλ Όστιν.

Η ισοπαλία είναι πιθανό να αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αφού την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την κορυφή.

Βαθμολογία:Μάντσεστερ Σ. 46,Μάντσεστερ Γ. 35,Τσέλσι 32,Λίβερπουλ 30,Αρσεναλ 29,Μπέρνλι 28,Τότεναμ 28.