Του αρέσουν τα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τη βασίλισσα της Ευρώπης να του υποκλιθεί έστω και αν χρειάστηκε την παράταση για να φτάσει στο θρίαμβο (92-83).

Ο κορυφαίος παίκτης των Ερυθρολεύκων, ο Γιώργος Πρίντεζης λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος αστοχώντας σε δύο βολές στα 4’’ πριν τη λήξη με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση. Όμως στο έξτρα πεντάλεπτο ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού πήρε το αίμα του πίσω και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Ο Πρίντεζης, μαζί με τον ΜακΛίν και τον Μιλουτινοφ δημιούργησαν μια εκπληκτική τριάδα και διέλυσαν τους ψηλούς της Ρεάλ βγάζοντάς τους κυριολεκτικά εκτός παιχνιδιού (Ταβάρες, Τομπκινς και Ρέγιες αποχώρησαν με πέντε φάουλ).

Όμως συγκλονιστικός (αντιπροσωπεύοντας όλο το πάθος της ομάδας) σε άμυνα και επίθεση ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, που είχε και το δύσκολο έργο να μαρκάρει στις περισσότερες φάσεις το νέο μπασκετικό θαύμα της φύσης, τον Λούκα Ντόντσιτς.

Αρχικά τον περιόρισε πάρα πολύ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και στις αρχές της παράτασης ο Σλοβένος ήταν ασταμάτητος. Από τους 10 πόντους του ημιχρόνου, σταμάτησε τελικά στους 33 που αποτελεί ρεκόρ της σύντομης ακόμα (αφού είναι μόλις 18 !) καριέρας του.

Ο Σπανούλης επέστρεψε στην Ευρωλίγκα και έδωσε πολύτιμες λύσεις ενώ από πλευράς Ρεάλ, άξιος συμπαραστάτης του Ντόντσιτς ήταν ο Τζέισι Κάρολ (24π.) με τους δύο αυτούς παίκτες να πετυχαίνουν τους 57 από τους 83 πόντους της ομάδας τους.

Οι θεατρινισμοί και οι διαμαρτυρίες των Ισπανών στο φινάλε της παράτασης απλά μας θύμισαν το κακό πρόσωπο μιας κατά τα άλλα μεγάλης ομάδας, που έχει χτυπηθεί και αυτή από τους τραυματισμούς όπως και ο Ολυμπιακός (που δεν είχε εκτός του Τιλί και τους Παπαπέτρου και Αγραβάνη για αυτό το παιχνίδι).

Με εξαιρετική άμυνα και τον Παπανικολάου να έχει «κλειδώσει» το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Λούκα Ντόντσιτς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 20-8 στο 11’ με ένα σερί 16-2 και έχοντας κρατήσει τους Μαδριλένους μόλις στο ένα καλάθι σε οκτώ λεπτά !

Το 7/30 σούτ (από τα οποία 1/10 ήταν τα τρίποντα) που είχε υποχρεώσει η ελληνική ομάδα τους Μαδριλένους της επέτρεπε να κρατά με ασφάλεια διψήφιες διαφορές στο σκορ μέχρι και δυόμιση λετπά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Απλά το 34-30 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ήταν απόρροια του κοντού σχήματος που είχε επιστρατεύσει ο Λάσο με τον Κοζέρ να δημιουργεί ρήγματα στην Ερυθρόλευκη άμυνα (η οποία είναι αλήθεια ότι «κοιμήθηκε» σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος) και τον Κάρολ να ζεσταίνεται και να εκτελεί.

Με τον Μιλουτίνοφ σε ρόλο πολιορκητικού κριού και στις αρχές του δευτερού ημιχρόνου οι Ερυθρόλευκοι πήραν εύκολα και πάλι διψήφιες διαφορές μέχρι και 13 πόντους (60-47 στο 31’ με 4 συνεχόμενες βολές του Στρέλνιεκς) έλεγχαν ξεκάθαρα τον ρυθμό του αγώνα έχοντας εγκλωβίσει μια από τις κορυφαίες επιθετικές γραμμές της Ευρώπης.

Όμως ένας παίκτης που ειλικρινά κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει που βρίσκεται το…ταβάνι του, ο Λούκα Ντόντσιτς έφερε τα πάνω κάτω με ρεκόρ καριέρας και σε συνδυασμό με τον «εκτελεστή» των Ερυθρολεύκων στον τελικό του 2015, τον Τσέσε Κάρολ το παιχνίδι πήγε στην παράταση (72-72) !

Όμως εκεί όπως και με τη Φενέρ, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από πολύ ώρα, έφτασε στην 9η νίκη του μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 34-30, 56-47, 72-72 (κ.α), 92-83

Ολυμπιακός: ΜακΛιν 12(5ρ), Σπανούλης 7(1τρ, 4ασ), Μιλουτίνοφ 12(7ρ), Στρέλνιεκς 15(1), Πρίντεζης 21(6/9δ, 1/2τρ, 7ρ), Παπανικολάου 14(3/4τρ, 8ρ), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 4, Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 5(6ρ)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ, Ραντλ 3(1), Φερνάντεθ 3(1/5τρ), Ράντοντσιτς, Ντόντσιτς 33(4/9τρ, 6ρ, 4ασ), Ματσιούλις, Ρέγες 4, Καμπάτσο, Κάρολ 24(4/10τρ), Ταβάρες 8(7ρ), Τόμπκινς 6(10ρ), Τέιλορ 2