Η ΑΕΚ είναι ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες των 12 ομίλων του Europa League (48 σύλλογοι), που ολοκλήρωσαν αήττητες την διαδρομή τους σε αυτή την φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, με πέντε ισοπαλίες και μία νίκη στα έξι παιχνίδια της, είναι η μοναδική από αυτές, που τερμάτισε δεύτερη, αφού οι άλλες τρεις αήττητες, Αταλάντα (4-2-0), Σάλτσμπουργκ (3-3-0) και Ζενίτ (5-1-0), βρέθηκαν στην κορυφή των δικών τους ομίλων.

Στην κλήρωση της Δευτέρας στη Νιόν (14:00), που θα ακολουθήσει εκείνη του Champions League (φάση των «16»), η ΑΕΚ θα βρεθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων, μαζί τις υπόλοιπες 11 δεύτερες και τις τέσσερις με τον χειρότερο συντελεστή στην UEFA, που έφτασαν σαν τρίτες από το Champions League.

Οι 16 ισχυρές: Μίλαν, Αρσεναλ, Αταλάντα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπράγκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντιναμό Κιέβου, Λάτσιο, Λειψία, Λοκομοτίβ Μόσχας, Πλζεν, Σάλτσμπουργκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βιγιαρεάλ, Ζενίτ.

Οι 16 «αδύναμες»: ΑΕΚ, Αστάνα, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας, Ντόρτμουντ, Στεάουα Βουκουρεστίου (FCSB), Κοπεγχάγη, Λουντογκόρετς, Λιόν, Μαρσέιγ, Νάπολι, Νις, Εστερσουντ, Παρτίζαν, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σπαρτάκ Μόσχας.

Δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο, οπότε η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρεθεί ξανά απέναντι στην Μίλαν, ή από την ίδια χώρα. Οι αγώνες θα γίνουν 15 και 22 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:00 και 22:05.

Στα 144 παιχνίδια από τα συνολικά 205 της διοργάνωσης, σημειώθηκαν 381 γκολ, παρουσιάζοντας μέσο όρο 2,65 γκολ ανά παιχνίδι ή διαφορετικά ένα γκολ κάθε 31 λεπτά. Να σημειωθεί ότι το Champions League παρουσίασε μέσο όρο 3,16 γκολ ανά παιχνίδι και ένα γκολ κάθε 28 λεπτά.

H Νις με ποσοστό 90% ήταν η ομάδα που κατάφερε να έχει τις περισσότερες ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις, μπροστά από την Ρεάλ Σοσιεδάδ (89%), που πάντως είχε την πιο μεγάλη κατοχή μπάλας (67%).

Την καλύτερη επίθεση στους 12 ομίλους παρουσίασε η Ζενίτ με 17 γκολ και την χειρότερη άμυνα, η Βαρντάρ που δέχθηκε 20 γκολ.

Δεν υπήρξε ομάδα που να μην πήρε έστω και ένα βαθμό , αλλά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη τρεις ομάδες, Απόλλων Λεμεσού, Ζλιν και Βαρντάρ.

Τρεις παίκτες μοιράζονται την θέση του πρώτου σκόρερ με 6 γκολ, Αντρέ Σίλβα (Μίλαν), Ζούνιορ Μοράες (Ντιναμό Κιέβου) και Εμιλιάνο Ριγκόνι (Ζενίτ), ο Σέρχιο Κανάλες (Ρεάλ Σοσιεδάδ) μοίρασε τις περισσότερες (5) ασίστ, ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι τις πιο πολλές πάσες (507), ενώ ο Ντένις Σερμπίτσκι της Ζενίτ έκανε τις περισσότερες αποκρούσεις (31).