Περισσότερο από ένα τέταρτο αιώνα ευρωπαϊκής αποτυχίας παράλληλα με την οικονομική παρακμή του Ερυθρού Αστέρα, τελείωσε μπροστά σε 52.000 φιλάθλους.

Ο Ερυθρός Αστέρας, θα εξακολουθήσει την ευρωπαϊκή του διαδρομή πέρα από τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά μετά 26 χρόνια, έπειτα από τη νίκη (1-0) επί της Κολωνίας. Η ομάδα του Βελιγραδίου, που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1991, τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από την Άρσεναλ που συνέτριψε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 6-0.

Ο προπονητής του, Νέναντ Μιλόγεβιτς, ήταν ενθουσιασμένος με το επίτευγμα και επαίνεσε την ομάδα του: «Αυτή η γενιά άξιζε να προκριθεί στη φάση νοκ-άουτ και αυτή είναι δίκαιη ανταμοιβή για όλη την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες και οι φίλαθλοι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. «Είμαστε η ομάδα που για να έχουμε φτάσει στους 32 από τους προκριματικούς γύρους, έχοντας δώσει συνολικά σε 14 παιχνίδια στο τουρνουά».

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εξαιτίας φόβου επεισοδίων, αφού στο Βελιγράδι έφτασαν 5.000 φίλοι της Κολονίας.