Ξεκίνησε τη σεζόν «ζεστός». Συνδεδεμένος με τα αντίπαλα δίχτυα. Στην πορεία όμως ο Κώστας Φορτούνης –παρότι σταθερά στις επιλογές 11άδας του Τάκη Λεμονή –δεν…

Από τις 14 Οκτώβρη και το γκολ της νίκης επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ακριβώς 56 απογεύματα ώς το αυριανό ραντεβού στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Ο κατά τεκμήριο ικανότερος σκόρερ στο ρόστερ του Ολυμπιακού βρίσκεται πια σε παρατεταμένη περίοδο σιωπής. Ευτυχώς για εκείνον όμως είναι Δεκέμβρης και ήρθε η ώρα για ματς… επαρχίας. Της ειδικής ζώνης που κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες την κάνει δική του.

Κάθε χρόνο

Ναι, έχει σχηματίσει ξεχωριστή παράδοση ο 25άχρονος μεσο-επιθετικός. Τρεις περασμένοι Δεκέμβριοι, πέντε γκολ πρωταθλήματος, όλα με αντιπάλους ομάδες της περιφέρειας. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο (6/12/14), τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (5/12/15), με την Καλλονή στη Μυτιλήνη (9/12/15), τον Λεβαδειακό στο περσινό 4-0 (4/12/16). Πολύ ενδιαφέρουσα ακολουθία, και κυρίως πολύ «βολική» για την ψυχολογία του ίδιου. Εχει ανάγκη ο Ολυμπιακός τα γκολ του Κώστα Φορτούνη, έχει όμως ανάγκη και ο ίδιος ο Φορτούνης να ξανανοίξει κάπου τον λογαριασμό του. Θα είναι ευχής έργον αν συμβεί αυτό αύριο στο Αγρίνιο. Στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ισως στη δυσκολότερη αποστολή των πρωταθλητών ώς το φινάλε του 2017.

«Εχω εξαιρετική γνώμη για τον Παναιτωλικό. Πάμε στο Αγρίνιο και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο (σ.σ. για τα μεταγραφικά). Είμαι ειλικρινής πως το μόνο που έχω στο μυαλό μου τώρα είναι αυτό το ματς. Θα είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε να νικήσουμε» παραδέχθηκε ο Τάκης Λεμονής. Ο κόουτς του Ολυμπιακού χθες κατά την προβολή βίντεο στον Ρέντη επανέλαβε αυτό που δεν έχει σταματήσει να λέει στους ποδοσφαιριστές του το τελευταίο διάστημα: «Θέλουμε το πρωτάθλημα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασε ο Μπεν λόγω ίωσης.