Στους 32 του Εuropa League βρίσκεται από χθες το βράδυ η ΑΕΚ, με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να αποσπά μια χρυσή ισοπαλία χωρίς τέρματα στη Βιέννη κόντρα στην Αούστρια και να συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι! Παίζοντας ψυχωμένα και με σωστή αμυντική τακτική, η Ενωση έφτασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο τελικό 0-0, που χθες τής ήταν αρκετό για να τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Φτάνοντας κοντά στο να το πετύχει στο 15′, όταν έπειτα από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Λιβάγια, ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση για να σκοράρει, έκανε όμως ανοικτό κοντρόλ, πιέστηκε και πλάσαρε άστοχα.

Οσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα του Χιμένεθ έκλεινε τις γραμμές της και έδειχνε να μην έχει διάθεση για ρίσκο. Ρίχνοντας σε πρώτη φάση το βάρος στο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, που αρκούσε για την πρόκριση. Από την άλλη, η Αούστρια δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους και να δημιουργήσει με το 0-0 του ημιχρόνου να έρχεται μάλλον φυσιολογικά.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Αούστρια πίεσε την Ενωση, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 68′ έφτασε κοντά στο γκολ. Οταν έπειτα από άσχημο διώξιμο της μπάλας από τον Τσιντώτα, ο Πρόκοπ βρέθηκε σε θέση να σκοράρει, η μακρινή κεφαλιά του όμως πέρασε άουτ. Κάπου εκεί η ΑΕΚ αφυπνίστηκε και έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στο γήπεδο. Εχοντας κοντά τις γραμμές της και μη δίνοντας στον αντίπαλο δικαιώματα.

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να γίνουν απειλητικοί είτε μέσω κάποιας στημένης φάσης, είτε με γεμίσματα από τα άκρα, που όμως δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη για την καλά στημένη αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Η οποία κράτησε μέχρι τέλους αυτό το χρυσό 0-0, που τη φέρνει στους 32 του Europa League.

Αούστρια Βιέννης (Τ. Φινκ): Πεντς, Μοχάμεντ, Τατζουρί-Σραντί (72′ Βενούτο), Αμπντουλαχί, Φρισενμπίχλερ (77′ Μονσέιν), Σερμπέστ, Πρόκοπ, Μπλαουενστάινερ, Σαλαμόν (89′ Σαρκάρια), Χολσχάουζερ, Φελίπε Πιρές.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος (64′ Μπακασέτας), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Λιβάγια (90′ Κονέ), Αραούχο (74′ Κλωναρίδης).

Τη Δευτέρα «κληρώνει» για την ΑΕΚ

Στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν το μεσημέρι της Δευτέρας θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ για τους 32 του Europa League. Η Ενωση, η οποία με την πρόκριση που εξασφάλισε χθες έχει ήδη βάλει ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της, δεν αναμένεται να έχει εύκολο έργο καθώς οι πιθανοί αντίπαλοί της είναι ομάδες με εμπειρία και ποιότητα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που δεν προκαλούν φόβο και μπορούν να δώσουν στην ΑΕΚ σημαντικές πιθανότητες για την περαιτέρω συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού της. Που ήδη, πέρα από βαθμούς στην ευρωπαϊκή κατάταξη, της έχει προσφέρει και ένα μεγάλο οικονομικό κέρδος.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι οι: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Λειψία, Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Κιέβου, Μπράγκα, Αταλάντα, Λοκομοτίβ Μόσχας, Αρσεναλ, Ζάλτσμπουργκ, Λάτσιο, Βικτόρια Πλζεν, Ζενίτ, Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στους παίκτες του αφιέρωσε τη χθεσινή πρόκριση ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον ισπανό τεχνικό να δηλώνει περήφανος μετά το ματς για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, τους οποίους χαρακτήρισε δεύτερη οικογένειά του. Τόσο ο προπονητής όσο και όλη η ομάδα αφιέρωσαν τη νίκη στη Μυρτώ, την κοπέλα που από το 2012 βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι έπειτα από την επίθεση που είχε δεχθεί στην Πάρο. Η Μυρτώ ταξίδεψε στη Βιέννη μαζί με την αποστολή της Ενωσης.