Ο δύσκολος μήνας συνήθως είναι ο Ιούνιος. Ιδιαίτερα αν το συμβόλαιο με την ομάδα έχει λήξει. Ανανέωση ή αναζήτηση νέας στέγης; Οι ποδοσφαιριστές είναι κι αυτοί εργαζόμενοι και με ορισμένη χρονική διάρκεια. Είναι οικογενειάρχες και φυσικά οι υποχρεώσεις τρέχουν. Συνεπώς η αγωνία για την επόμενη δουλειά είναι πάντα μεγάλη. Στην ελληνική Λίγκα, παρατηρούμε πως υπάρχουν παίκτες που δεν μένουν ποτέ χωρίς δουλειά. Ακόμα και αν το συμβόλαιο με κάποιον σύλλογο είναι μονοετές, έχουν τη δυνατότητα να βρουν σχετικά εύκολα νέο μεροκάματο. Κάποιοι τους αποκαλούν «παίκτες του προπονητή». Ολοι θαυμάσαμε την περασμένη Δευτέρα τα δύο καταπληκτικά γκολ του Θοδωρή Βασιλακάκη στο ματς του Ατρομήτου με τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Ο 29χρονος μέσος έκανε σπουδαία καριέρα οκτώ χρόνια στην Ξάνθη και από το καλοκαίρι είναι βασικό στέλεχος του Ατρομήτου. Ειδικότητά του, τα εξαιρετικά γκολ!

Ο Γιάννης Κοντοές σε ηλικία 31 χρόνων φοράει τη φανέλα του Απόλλωνα. Πριν «ανέβει» στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία (2007, Πανιώνιος), πέρασε από Αθηναϊκό, Φωστήρα, Αγιο Δημήτριο. Στη συνέχεια, φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, του Αστέρα Τρίπολης, του Ατρομήτου. Εμπειρος αμυντικός, τον εμπιστεύονται οι προπονητές. Ο Ανέστης Αναστασιάδης αγωνίζεται από πέρυσι στη Λαμία. Ο 34χρονος αμυντικός πέρασε σε νεαρή ηλικία από την περίφημη Μασία, τη σχολή της Μπαρτσελόνα. Μπορεί να μη φόρεσε τη φανέλα των Μπλαουγκράνα, έκανε όμως μία αρκετά σημαντική καριέρα την τελευταία δεκαετία με Κέρκυρα, Παναιτωλικό και Καλλονή. Συμπαίκτης του στην ομάδα της Λέσβου ήταν ο Γιώργος Μανούσος. Ο 30χρονος επιθετικός αγωνίστηκε τρία χρόνια στην Καλλονή, ενώ έχει περάσει από Αιολικό, ΟΦΗ, Λάρισα, Πλατανιά και από το καλοκαίρι είναι στον Ατρόμητο.

Ενας ακόμα αμυντικός που είχε σχεδόν πάντα δουλειά είναι ο 31χρονος Θόδωρος Τριποτσέρης. Για τέταρτη χρονιά αγωνίζεται στον Λεβαδειακό, ενώ παλαιότερα αγωνίστηκε σε Λάρισα, Δόξα, ΟΦΗ, Καβάλα και έχει φορέσει και τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Ο 30χρονος επιθετικός Θωμάς Ναζλίδης αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα, ενώ έχει περάσει και από Καβάλα, Πλατανιά, Βέροια, Μακεδονικό.

Ο Γιάννης Στάθης εμφανίστηκε στη Σούπερ Λίγκα πριν από δέκα χρόνια με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στη συνέχεια πέρασε από ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικό, ΟΦΗ, Λεβαδειακό και από το καλοκαίρι του 2016 αγωνίζεται στον Πλατανιά. Ανάλογη είναι και η παρουσία ενός ακόμα αμυντικού, του 31χρονου Χρήστου Λισγάρα, που άρχισε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια πέρασε από Βύζαντα, Παναχαϊκή και από το 2011 αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα, δύο χρόνια στον Λεβαδειακό, έναν στον Αστέρα Τρίπολης και από το καλοκαίρι του 2014 έως σήμερα στην Ξάνθη.

Ο Στέφανος Σιόντης αγωνίζεται για δεύτερο χρόνο στην Κέρκυρα. Την περίοδο 2008-2009 είχε δύο συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς προέρχεται από τις ακαδημίες των Πρασίνων. Ακολούθησαν Καβάλα, Παναιτωλικός, Βέροια, ενώ έχει περάσει ως δανεικός και από τον Εθνικό Αστέρα.