Το περίφημο πουά σακάκι συνοδευόμενο με το ασορτί παπιγιόν είχε κάνει μεγαλύτερη αίσθηση από το ίδιο το γεγονός. Στις 7 Ιανουαρίου 2013 ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε την τέταρτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, αλλά τα περισσότερα σχόλια απέσπασε το εκκεντρικό ντύσιμό του που έφερε τη σφραγίδα των φίλων του Dolce & Gabbana.

Για μία ακόμα φορά ο μεγάλος χαμένος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το σκορ τότε στις Χρυσές Μπάλες στην άτυπη μονομαχία των δύο σούπερ άσων ήταν 4-1 υπέρ του Αργεντινού.

Ο CR7 δήλωσε τότε σε ανύποπτο χρόνο πως όχι μόνο θα φτάσει αλλά θα ξεπεράσει τον άτρωτο τότε Μέσι, για τον οποίον όλοι έλεγαν πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο που έχει δει ο κόσμος.

Το πρώτο μέρος της υπόσχεσης του Ρονάλντο αναμένεται να πραγματοποιηθεί απόψε, στη σκιά του Πύργου του Αϊφελ, στο Παρίσι.

Ο Πορτογάλος ετοιμάζεται να ισοφαρίσει σε 5-5 το σκορ στον αγώνα που διεξάγεται στη στρατόσφαιρα του ποδοσφαίρου και να πάρει στο μουσείο του, στο Μαδέρα, μία ακόμα Χρυσή Μπάλα.

Τα γραφεία στοιχημάτων έχουν σταματήσει να δέχονται πονταρίσματα για το αν θα κατακτήσει ο Ρονάλντο το σημαντικότερο βραβείο σε ατομικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο.

Μετά την αποψινή βραδιά θα ανοίξει ξανά η συζήτηση για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέγεται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Ο Ρονάλντο ήταν εντυπωσιακός από τον Απρίλιο και μετά, οδηγώντας τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του τίτλου στη Λα Λίγκα. Το βραβείο όμως αφορά όλη τη χρονιά. Δηλαδή και το πρώτο μισό της σεζόν που διανύουμε, κατά το οποίο ο Πορτογάλος είναι σχεδόν αόρατος στη Λα Λίγκα, περιορίζοντας την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μεγάλος του αντίπαλος, Λιονέλ Μέσι, τη φετινή σεζόν είναι άπιαστος. Εχει πετύχει 17 γκολ εκ των οποίων 13 στο πρωτάθλημα, ενώ σε όλη την περσινή σεζόν σημείωσε 54 γκολ έναντι 42 του CR7.

Τότε γιατί θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα ο Ρονάλντο; Γιατί πολύ απλά υπολογίζονται και τα τρόπαια που κατακτά ο παίκτης, αν και το τρόπαιο δίνεται για την ατομική επίδοση.

Για την ανάδειξη του νικητή ψήφισαν 173 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, επιλέγοντας του πέντε κορυφαίους από μία λίστα 30 παικτών.