Φυσικά και δεν χρειάζεται επιπλέον κίνητρο. Ούτε «το πρεστίζ και τους βαθμούς» όπως το έθεσε κομψά ο Τάκης Λεμονής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ούτε καν η ιδέα ενός καλού επιλόγου της φετινής ευρωπαϊκής διαδρομής όπως το παρουσίασε ως ζητούμενο ο Φελίπε Πάρντο. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη (21:45) σε νύχτα Τσάμπιονς Λιγκ και το γεγονός από μόνο του φτάνει και περισσεύει για να βάλει τους πρωταθλητές στην πρίζα. Χωρίς… αμπαλάζ και δεύτερες σκέψεις. Μόνο με το ένστικτο μιας πρωταθλήτριας ομάδας που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης.

Οχι, δεν θα έχει όψη sold out απόψε το Καραϊσκάκης για τη… βαθμολογία 5ετίας του Ολυμπιακού στην UEFA, παρότι πρόκειται όντως για σοβαρή υπόθεση. Κίνητρο είναι το ίδιο το ενενηντάλεπτο. Η ιδέα μιας μάχης από εκείνες που γεμίζουν τον κουμπαρά των αναμνήσεων. Ισως μια ακόμη επικράτηση επί της Γιουβέντους όπως για παράδειγμα τον Οκτώβρη του 2014 (1-0, Κασάμι 35′). Ισως μια νίκη που αυτή τη φορά είναι ικανή να αφήσει τους Ιταλούς ώς και εκτός συνέχειας της διοργάνωσης (αν την ίδια ώρα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικρατήσει στο Καμπ Νου την Μπαρτσελόνα). Σίγουρα πάντως μια προσπάθεια ανάλογη της ιστορίας των Πειραιωτών στη διοργάνωση. Πόσω μάλλον σε αυτό το ιδιαίτερο μομέντουμ έπειτα από τη χθεσινή απόφαση της απομάκρυνσης τεσσάρων διεθνών ποδοσφαιριστών (Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς, Καρσελά) από το ρόστερ.

Για 4-3-3

Ποιο είναι το αγωνιστικό πλάνο της βραδιάς: Ο Τάκης Λεμονής, που είχε τετ α τετ με τον Κώστα Φορτούνη πριν την χθεσινή προπόνηση, σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τον διεθνή μέσο-επιθετικό. Προσανατολίζεται σε 4-3-3 διάταξη με: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Μποτία, Κούτρη, Ταχτσίδη, Ρομαό, Οφόε, Σεμπά, Πάρντο και Τζούρτζεβιτς. Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν (πέραν του Φορτούνη) οι Χουτεσιώτης, Νικολάου, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Μπεν, Μάριν. Εκτός έμειναν οι Βούκοβιτς και Εμενίκε καθώς και ο τιμωρημένος Φιγκέιρας. Από την ομάδα που νίκησε τη Γιουβέντους το 2014 στην αποστολή είναι μόνο οι Ελαμπντελαουί και Μποτία. Και τότε βασικοί μάλιστα…

Αλέγκρι: Ρισκάρουμε

«Αυτό το ματς κρίνει τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν. Είτε θα νικήσουμε είτε ρισκάρουμε να πάμε σπίτια μας». Τάδε έφη ο Μάσιμο Αλέγκρι. Ο τεχνικός της Γιουβέντους αποτύπωσε με τρόπο εμφατικό την κατάσταση για τη Μεγάλη Κυρία με θέα στην αποψινή πρόκληση. Η Γιουβέντους θέλει νίκη για να είναι σίγουρα στις 16. Οι Ιταλοί που θα έχουν –σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέγκρι –στην εντεκάδα τους τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν και διαθέσιμο τον Μάριο Μάντζουκιτς.