Ο Ανδρέας Γιαννιώτης «μίλησε» πρώτος αποκρούοντας το πέναλτι του Μπούντνικ και στη συνέχεια ήρθαν τα δύο καταπληκτικά γκολ του Θοδωρή Βασιλακάκη. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του χθεσινού 3-1 του Ατρομήτου επί του Πλατανιά στα Περιβόλια.

Ο Νταμίρ Κάναντι, πάντως, απένειμε τα εύσημα σε όλους: «Ολη η ομάδα δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος. Ωστόσο σταθήκαμε τυχεροί με την απόκρουση του Γιαννιώτη και στη συνέχεια με τα τρία γκολ πήραμε τη σπουδαία νίκη» είπε ο αυστριακός τεχνικός. Η εξαιρετική απόκρουση του 24χρονου τερματοφύλακα (47′) αφύπνισε τους παίκτες του Ατρομήτου, που είχαν άσχημο πρώτο 45λεπτο, μένοντας πάντα δεύτεροι σε κάθε μονομαχία και κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη. Ηταν το διάστημα στο οποίο ο Πλατανιάς είχε καταφέρει να προηγηθεί με τον Ενσικουλού (22′) και να δημιουργήσει αρκετές φάσεις, καθώς οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων είχαν αργές επιστροφές.

Ο Βασιλακάκης «χτύπησε» πρώτα στο 61′, ισοφαρίζοντας με καταπληκτικό ψαλιδάκι. Η ψυχολογία πλέον ήταν υπέρ του Ατρομήτου και όταν ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα Στάμου και Βάντερσον σκοράροντας για το 2-1 (71′), όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Ο Βασιλακάκης ήθελε να έχει αυτός την τελευταία λέξη και με ένα εξαιρετικό βολέ έξω από την περιοχή (76′) πέτυχε το 3-1, αφήνοντας τον Πλατανιά στην τελευταία θέση (6 β.) και διατηρώντας τον Ατρόμητο στην τέταρτη (24 β.). Παρά την ήττα, ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα ήταν ευχαριστημένος: «Είχαμε καλό παιχνίδι. Είναι δύσκολα για εμάς αυτή τη στιγμή. Η ομάδα έδειξε ότι έχει ψυχή και δεν θα τα παρατήσουμε».

Η κλήρωση

Πλατανιάς και Ατρόμητος έμαθαν χθες και τους αντιπάλους τους στη φάση των 16 του Κυπέλλου (19-21/12 και 9-11/1). Ο Πλατανιάς κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ατρόμητος θα κοντραριστεί με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, ο Παναθηναϊκός τη Λαμία, ενώ η τύχη χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ, καθώς κληρώθηκε με τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Πλατανιάς – Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος, Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία – Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός – ΑΕΚ, Τρίκαλα – ΠΑΟΚ, Πανιώνιος – ΟΦΗ, Λάρισα – Ξάνθη.

Ο ΟΦΗ εκτός από το ματς με τον Πανιώνιο σκέπτεται και την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου νίκησε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ τον Εργοτέλη 4-2 και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις πόντους πίσω από τον Αρη. Πρώτη νίκη για την Καλλιθέα (2-1 τον Παναιγιάλειο με γκολ του Βραζιλιάνου Ταλέντο στο 88′), ενώ ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου. Μετά το ματς, ο προπονητής των Τρικάλων Σωτήρης Αντωνίου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης, η οποία με ανακοίνωσή της σημείωσε «την απεριόριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του».