Ο Κάρλος Κεϊρόζ λατρεύεται στο Ιράν, καθώς κατάφερε να οδηγήσει, ξανά, την εθνική ομάδα της χώρας στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο 64χρονος Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός στηριζόμενος στην αγάπη του κόσμου, αποφάσισε να συγκρουστεί με την ομοσπονδία της χώρας, ζητώντας πρόσθετα κονδύλια για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας για το παγκόσμιο κύπελλο και απειλώντας με παραίτηση:

«Είμαι εδώ για να προετοιμάσω με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα για το Μουντιάλ. Δεν με ενδιαφέρουν οι απειλές για απόλυση, κανείς δεν μπορεί να με αναγκάσει να σωπάσω. Η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη από την ομοσπονδία και δεν με νοιάζει αν κάποιοι αποφασίσουν να με απολύσουν», τόνισε ο Κεϊρόζ και συμπλήρωσε:

«Οι παίκτες αξίζουν πολλά περισσότερα από την ομοσπονδία. Οι φίλαθλοι αξίζουν να δούν στα τελικά τους παίκτες μας να είναι προετοιμασμένοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορούν να με απολύσουν, αλλά ήρθε η ώρα να πω τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει, τότε δεν έχω λόγο παρουσίας στην εθνική. Θα παραιτηθώ γιατί η ομάδα χρειάζεται πολλά περισσότερα από αυτά που της δίνουν».

Το Ιράν έχει κληρωθεί στο 2ο όμιλο των τελικών του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας, μαζί με Πορτογαλία, Ισπανία και Μαρόκο. Ο Κεϊρόζ πιστεύει πως με την κατάλληλη (οικονομοτεχνική) υποστήριξη από την ομοσπονδία της χώρας, η ομάδα έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.