Η απίθανη εμφάνιση του Νταβίντ ντε Χέα στο Εμιρέιτς και η καθοριστική συμβολή του στο 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Αρσεναλ έγινε αντικείμενο θαυμασμού.

«Αυτό που είδα ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Πάντα θέλεις έναν τερματοφύλακα που μπορεί να κάνει τα πάντα όταν τον χρειάζεται η ομάδα» ήταν το σχόλιο του Ζοζέ Μουρίνιο.

«Ο Ντε Χέα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, με απόσταση από τον δεύτερο» ήταν τα εύσημα και από τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο 27χρονος Ισπανός εξουδετέρωσε κάθε σουτ που πήγε στην εστία, έχοντας συνολικά 14 επεμβάσεις, μερικές από αυτές στην ίδια φάση. Τόσο πολλές είχαν μόλις άλλοι δύο τερματοφύλακες στο παρελθόν. Ο Ολλανδός Τιμ Κρουλ της Νιούκαστλ (με Τότεναμ το 2013) και ο Ιταλός Βίτο Μανόνε της Σάντερλαντ (με Τσέλσι το 2014).

«Μία υπέροχη βραδιά στο Λονδίνο» ήταν το μήνυμα του Ντε Χέα στο twitter.

Ολα αυτά βέβαια δεν φαίνεται να αγγίζουν τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έστω με ανατροπή νίκησε στο Ετιχαντ 2-1 τη Γουέστ Χαμ και έφτασε τις 13 συνεχόμενες νίκες! Αυτή τη φορά τη λύση έδωσε ο Νταβίντ Σίλβα στο 83′. «Εχουμε 39 βαθμούς σε 13 συνεχόμενα ματς και αυτό σημαίνει πολλά. Βλέπετε πώς τρέχουν και μάχονται οι παίκτες» είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος περιμένει πλέον το ραντεβού με τον Ζοζέ Μουρίνιο, την προσεχή Κυριακή, στο Ολντ Τράφορντ.

Αλλα αποτελέσματα στη 15η αγωνιστική: Μπόρνμουθ – Σαουθάμπτον 1-1, Τσέλσι – Νιούκαστλ 3-1, Μπράιτον – Λίβερπουλ 1-5, Εβερτον – Χάντερσφιλντ 2-0, Λέστερ – Μπέρνλι 1-0, Στόουκ – Σουόνσι 2-1, Γουότφορντ – Τότεναμ 1-1, Γουέστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας 0-0.

Βαθμολογία: Σίτι 43, Γιουνάιτεντ 35, Τσέλσι 32, Λίβερπουλ 29, Αρσεναλ 28.