Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το παιχνίδι Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ, στην Μπάι Αρένα, για την 14η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Παναγιώτης Ρέτσος (αγωνίστηκε στο β’ μέρος) και Σωκράτης Παπασταθόπουλος (βασικός) που βρέθηκαν αντίπαλοι, μπορεί να έφυγαν με διαφορετικά συναισθήματα από τον αγωνιστικό χώρο.

Κι αυτό, καθώς η Λεβερκούζεν αν και προηγήθηκε κατάφερε με πάρει το βαθμό , παρότι αγωνιζόταν από το 41′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γουέντελ. Οσο για την Ντόρτμουντ, έμεινε για έβδομο παιχνίδι χωρίς νίκη. Κι η θέση του Πέτερ Μπος είναι πλέον ιδιαίτερα επισφαλής.

Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε με τον Φόλαντ στο 30′, ενώ η Ντόρτμουντ ισοφάρισε με τον Γιαρμολένκο στο 73′. Κορυφαίος παίκτης του ματς πάντως ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Ρομάν Μπούρκι ο οποίος είχε τουλάχιστον έξι εξαιρετικές επεμβάσεις.

Μία εβδομάδα κράτησαν οι πανηγυρισμοί της Λειψίας για το «ψαλίδισμα» της διαφοράς από τη Μπάγερν, μετά την ήττα των «Βαυαρών» από την Γκλάντμπαχ. Η Χοφενχάιμ έκανε «πάρτι» στην έδρα της επί της ομάδας του Χάσενχουτλ (4-0) κι έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να ξεφύγει και πάλι στο +6, μετά τη δύσκολη επικράτηση επί του Ανόβερου (3-1). Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, έχασαν και πέναλτι για να ισοφαρίσουν νωρίτερα με τον Φούλκρουγκ (29΄).

Ο Τάσος Δώνης επέστρεψε στην ενδεκάδα της Στουτγκάρδης μετά τον τραυματισμό του (πέρασε αλλαγή στο 57΄ αντί του Ασάνο), ωστόσο, η ομάδα του ηττήθηκε 1-0 από την Βέρντερ στην Βρέμη.

Φράιμπουργκ-Αμβούργο 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 3-1

(17΄ Βιδάλ, 67΄ Κομάν, 87΄πεν. Λεβαντόφσκι – 35΄ Μπένσοπ)

Χοφενχάιμ-Λειψία 4-0

(13΄ Αμίρι, 52΄,62΄ Γκνάμπρι, 87΄ Ουτ)

Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη 1-0

(45΄ Κρούσε)

Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 1-0

(30΄ Βόλαντ)

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 1-3

(85΄ Χόλτμαν – 22΄ Γκρέγκοριτς, 43΄πεν,86΄ Φινμπόγκασον)

Σάλκε-Κολωνία 2-2

(36΄ Μπουργκστάλερ, 72΄ Χάριτ – 50΄,77΄πεν. Γκιρασί)

Χέρτα Βερολίνου-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3/12

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3/12