«Καταδικασμένο» να ζήσει άλλη μία χρονιά με το άγχος του υποβιβασμού, το Αμβούργο έχει βρει έναν λόγο να χαμογελάει στο πρόσωπο του Γιαν Φιέτε Αρπ. Ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος στις 6 Ιανουαρίου θα συμπληρώσει τα 18 του χρόνια, είναι μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς στην Bundesliga και στα τελευταία παιχνίδια συμπεριλαμβάνεται στις βασικές επιλογές του Μάρκους Γκίσντολ, έχοντας πετύχει και δύο γκολ.

Δημοσιεύματα από την Αγγλία, μάλιστα, φέρνουν τον νεαρό να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Τσέλσι.

Το σερί του Αρπ στη βασική ενδεκάδα, όμως, κινδύνευε να διακοπεί για έναν εντελώς απρόσμενο λόγο. Το Αμβούργο αντιμετωπίζει την Παρασκευή τη Φράιμπουργκ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 20:30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, η εργασία σε νέους κάτω των 18 ετών επιτρέπεται μόνο από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θεωρείται εργαζόμενος! Ο νομοθέτης προέβλεψε να εξαιρέσει από τη σχετική διάταξη τους μουσικούς, τους ηθοποιούς και γενικά εργαζόμενους στη «βιομηχανία» θεάματος, όχι όμως τους αθλητές.

Χρειάστηκε γνωμάτευση ειδικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ένας αγώνας ποδοσφαίρου αποτελεί ένα είδος θεάματος, ώστε να αναγνωριστεί η περίπτωση ως ειδική εξαίρεση στο νόμο και ο Αρπ να είναι διαθέσιμος για το κρίσιμο παιχνίδι, όπου και πάλι αναμένεται να βρεθεί στη βασική ενδεκάδα.