Μπαρτσελόνα και Τσέλσι τσεκάρισαν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάρτσα πήρε 0-0 στο Τορίνο με τη Γιουβέντους, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον 4ο όμιλο και αφήνοντας τη Γηραιά Κυρία να έχει το άγχος έως την τελευταία αγωνιστική. Η Γιουβέντους θα αγωνιστεί στο Γ. Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό, ενώ η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την άλλη διεκδικήτρια της πρόκρισης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η είδηση στο Τορίνο ήταν πως ο Λιονέλ Μέσι βρισκόταν στον πάγκο και όχι στην αρχική ενδεκάδα. «Απόφαση Ερνέστο Βαλβέρδε», ανέφερε η Sport, σημειώνοντας ότι ο βάσκος τεχνικός θέλησε να δώσει ανάσες στον αργεντινό άσο (μπήκε στο ματς στο 56′), καθώς το πρόγραμμα έως τα Χριστούγεννα είναι δύσκολο και η αρχή θα γίνει την Κυριακή στο Μεστάγια, κόντρα στη Βαλένθια. Τελευταία φορά που ο Μέσι δεν βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα ήταν στις 15/10/2016 κόντρα στη Λα Κορούνια.

«Φάλτσα» σφυρίγματα

Η Τσέλσι νίκησε στο Μπακού 4-0 την Καραμπάγκ και πήρε την πρόκριση από τον 3ο όμιλο. Το ματς ουσιαστικά τέλειωσε στο 19′ όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες. Ο πορτογάλος διαιτητής Μανουέλ ντε Σόουζα έδωσε δύο αμφισβητούμενα πέναλτι στην Τσέλσι, στο πρώτο μάλιστα απέβαλε και τον αρχηγό της Καραμπάγκ, Ρασνάντ Σαντίγκοφ.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν πήρε το όπλο του στο πιο κρίσιμο ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Γάλλος άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ, στη συνέχεια έδωσε ασίστ στον Γκαμεϊρό και η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε 2-0 τη Ρόμα παραμένοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το ίδιο έκανε και η Βασιλεία που επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το γκολ του Λαγκ (89′). Η Βασιλεία ισοβαθμεί με την ΤΣΣΚΑ η οποία νίκησε 2-0 την Μπενφίκα. «Πολυβόλο» η Παρί Σεν Ζερμέν, συνέτριψε στο Παρκ ντε Πρενς τη Σέλτικ 7-1 και έφτασε τα 24 γκολ σε πέντε ματς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης για τη φάση των ομίλων.

Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι βαθμοί): 1ος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (9) – Μπενφίκα (0) 2-0, Βασιλεία (9) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12) 1-0.

2ος: Αντερλεχτ (0) – Μπάγερν (12) 1-2, Παρί Σεν Ζερμέν (15) – Σέλτικ (3) 7-1.

3ος: Καραμπάγκ (2) – Τσέλσι (10) 0-4, Ατλέτικο Μαδρίτης (6) – Ρόμα (8) 2-0.

4ος: Γιουβέντους (8) – Μπαρτσελόνα (11) 0-0, Σπόρτινγκ Λισαβόνας (7) – Ολυμπιακός (1) 3-1.