Την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ, έχουν την Πέμπτη οι παίκτες της. Με νίκη επί της Ριέκα στο ΟΑΚΑ η πρόκριση στους «32» του Europa League θα είναι κάτι παραπάνω από πιθανή. Ο Μανόλο Χιμένεθ επεσήμανε τις δυσκολίες του παιχνιδιού και αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που περιμένει την ομάδα του.

Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

«Ένα σημαντικό ματς, μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουμε το επόμενο βήμα στο Europa League. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο όπως οποιοσδήποτε αγώνας στη διοργάνωση αυτή. Παίξαμε με τη Ριέκα στην πρεμιέρα των ομίλων και είχαμε πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη. Στην πορεία και με τα θετικά αποτελέσματα που πήραμε η όρεξη μας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Μένουν δύο δύσκολα παιχνίδια και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να και συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος, αλλά να βασιζόμαστε στην καλή δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όμως, όπως έχω πει πολλές φορές, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις με το σήμα η με την ιστορία. Κερδίζεις μόνο αν παίξεις σωστά!

Η Ριέκα είναι μια ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που προσπαθεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αν βασιστώ στα αποτελέσματά του εκτός έδρας, τότε όντως είναι πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό πρέπει να μας αυξήσει τη συγκέντρωση.

Ο Τσόσιτς και ο Τσιγκρίνσκι δεν έπαιξαν εναντίον του Παναθηναϊκού γιατί δεν ήταν στο 100%. Θέλω να χρησιμοποιήσω τον Κονέ ο οποίος στις προπονήσεις δείχνει πολύ καλή διάθεση. Ηταν ανενεργός για πολύ καιρό, αλλά δείχνει πολύ έντονη διάθεση στις προπονήσεις. Είναι διαφορετικό όμως όταν λείπει ο ρυθμός.

Υπολογίζω σε όλους και είναι όλοι πολύ σημαντικοί για τα πολλά ματς του Δεκεμβρίου. Όλα μετράνε και όλοι είναι σημαντικοί και στις τρεις διοργανώσεις».

Τους παίκτες της Ενωσης εκπροσώπησε ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος υπογράμμισε:

«Δεν πάω να γίνω ο… αντι-Μάνταλος στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Απλώς προσπαθώ να δώσω ό,τι μπορώ. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παίρνουμε θετικά αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Εχουν αλλάξει πάρα πολλά από πέρσι. Σε κάθε ματς κυνηγάει τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το θέλουμε πολύ, ήταν στόχος από την αρχή. Περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς»

Ματίαζ Κεκ: «Η ΑΕΚ στηρίζεται στο σύνολο»

Με την ψυχολογία στο ναδίρ, η Ριέκα χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα για να πραγματοποιήσει ένα καινούριο ξεκίνημα. Ταυτόχρονα, ο προπονητής της κροατικής ομάδας, Ματίαζ Κεκ, γνωρίζει ότι ακόμα και η ισοπαλία αύριο (22:05) εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει στην ομάδα του την πρόκριση.

«Ξέρουμε τη δυναμικότητα της ΑΕΚ, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας ποιότητα» είπε ο Σλοβένος τεχνικός κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε: «Τα σχέδιά μας θα τα πούμε στα αποδυτήρια. Δεν θα κάνω καμία πρόγνωση. Ξέρουμε τα πάντα για την ΑΕΚ, όπως και αυτοί για εμάς. Έχει εξαιρετικούς παίκτες και μπορεί να καλύψει τις απώλειες. Αποψή μου είναι ότι δεν στηρίζεται αποκλειστικά σε 1-2 παίκτες, αλλά στο σύνολο».