Ο Αντόνιο Κόντε ζήτησε από την οργανωτική επιτροπή της Premier League ν’ αλλάξει το πρόγραμμα των αγώνων, καθώς οι ομάδες δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν από τα συνεχή παιχνίδια, εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ιταλός κόουτς της Τσέλσι πιστεύει πως φορτωμένο πρόγραμμα είναι βασικός λόγος, που οι αγγλικές ομάδες δεν έχουν καταφέρει, τα τελευταία χρόνια, να φθάσουν έως τον τελικό του Champions League:

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκουραστούμε, όταν έχουμε τόσο φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα. Οποιος είναι αυτός που καταρτίζει το πρόγραμμα πρέπει να προσέξει πολύ, καθώς αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί. Οι παίκτες έχουν εξουθενωθεί και αυτός είναι και ένας σοβαρός λόγος που οι αγγλικές ομάδες δεν έχουν καταφέρει, τα τελευταία χρόνια, να διεκδικήσουν το Champions League», τόνισε ο Κόντε και συμπλήρωσε:

«Αυτό δεν είναι πρόβλημα της Τσέλσι, αλλά όλων των ομάδων που παίζουν και στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ηρθε η ώρα η ομοσπονδία να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος και να βρει λύσεις». Να σημειωθεί πως η Τσέλσι την Τετάρτη θα παίξει στο Αζερμπαϊτζάν κόντρα στην Καραμπάχ και το Σάββατο θα στο «Ανφιλντ» στο ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ.