Ο Αντρέ Σιμόες αγωνίστηκε στη Λεωφόρο φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο. Ο πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ, ελλείψει των Μάνταλου και Γιόχανσον, αναμένεται να πάρει πάνω του το συγκεκριμένο βάρος, δείχνοντας από την Κυριακή κιόλας πως είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Αφού απέναντι στον Παναθηναϊκό παρουσίασε στο γήπεδο και τις ηγετικές του ικανότητες, δίνοντας συνεχώς οδηγίες στους συμπαίκτες του και κάνοντας συνολικά ένα εξαιρετικό ματς.

Στην ΑΕΚ βασίζουν πολλά στον Σιμόες, όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν, όπου αναμένεται να χρειαστεί περισσότερο από άλλες χρονιές. Καλύπτοντας σε έναν βαθμό και την απουσία του Γιόχανσον. Οι άνθρωποι της Ενωσης, έχοντας αντιληφθεί πως οι εμφανίσεις του πορτογάλου χαφ, ειδικά στο Europa League, έχουν τραβήξει τα βλέμματα ομάδων της Ευρώπης, σκοπεύουν άμεσα να τον καλέσουν σε συζητήσεις με θέμα το συμβόλαιό του. Παρότι εκπνέει το καλοκαίρι του 2019 και όχι σύντομα.

Αλλωστε το… πάθημα με τον Γιόχανσον έγινε μάθημα και στην ΑΕΚ θέλουν να «δέσουν» από τώρα τον Σιμόες και για τα επόμενα χρόνια. Ανεβάζοντας τη ρήτρα που υπάρχει τώρα για ενδεχόμενη πώληση και αυξάνοντας παράλληλα τις απολαβές του. Κρατώντας τον έτσι στην Ελλάδα για περισσότερα χρόνια και εξασφαλίζοντας πως η ΑΕΚ θα είναι εκείνη που θα έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του.

Σε απολογία ο Χιμένεθ

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς ο προπονητής της ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία για τη χειρονομία του προς την εξέδρα στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η κλήση του έγινε βάσει του φύλλου αγώνα, της έκθεσης του παρατηρητή, αλλά και του οπτικοακουστικού υλικού του εν λόγω παιχνιδιού.

Ο ανδαλουσιανός τεχνικός κινδυνεύει ακόμα και με βαριά ποινή, που μπορεί να φτάσει έως και την πολύμηνη απουσία του από τον πάγκο της ομάδας. Κάτι που αναμένεται πάντως να ξεκαθαριστεί αύριο το μεσημέρι.

Κινδυνεύει η Μίλαν

Στο στόχαστρο της UEFA έχει βρεθεί σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca» η Μίλαν, με τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας να εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία του ιταλικού συλλόγου στο πλαίσιο του Financial Fair Play. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται από το ρεπορτάζ των Ισπανών, η αντίπαλος της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa League κινδυνεύει ακόμα και με ποινή αποβολής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Μιας και δαπάνησε το καλοκαίρι ένα ποσό κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, που δεν φαίνεται να μπορεί να δικαιολογηθεί από τα φετινά της έσοδα.