Κομβική βραδιά. Η νύχτα που θα αποφασιστεί αν ο Ολυμπιακός μπορεί –και φέτος –να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και μετά τη φάση των ομίλων. Ο συντελεστής δυσκολίας της αποστολής; Μεγάλος. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το επιβλητικό Αλβαλάδε, το ίδιο το Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα όμως δεν υπάρχει περιθώριο για επιλογές. Είτε οι Ερυθρόλευκοι θα ανακαλύψουν τον «κωδικό» που ανοίγει την πράσινη πύλη της Λισαβόνας, είτε θα πρέπει να συμβιβαστούν με τη μοίρα τους. Αυτή που τους έριξε στο δυσκολότερο γκρουπ που τους έτυχε ποτέ στην κορυφαία διοργάνωση. Το ζητούμενο λοιπόν, δεδομένο. Νίκη και μόνο νίκη. Να πιάσουν τη Σπόρτινγκ στους 4 βαθμούς και τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο με τη Γιουβέντους το κουβεντιάζουμε ξανά. Υπάρχουν μια σειρά από σενάρια ακόμη σε ισχύ. Υποθέσεις που φτάνουν τον Ολυμπιακό με δύο νίκες ώς και τη δεύτερη θέση. Προφανώς όμως αυτά δεν απασχολούν κανέναν απόψε. Ούτε τον Τάκη Λεμονή, ούτε τους ποδοσφαιριστές του, ούτε καν τους 1.500 φιλάθλους των πρωταθλητών που είναι εκεί πιστεύοντας στο αποτέλεσμα που θα αλλάξει την τροχιά του ομίλου!

Ο Ελαμπντελαουί, ο Μποτία, ο Φορτούνης, ο Σεμπά, ο Πάρντο ήταν σε εκείνη την εντεκάδα του Οκτώβρη του 2015 στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ, και το τελευταίο στο Τσάμπιονς Λιγκ, «διπλό» του Ολυμπιακού απέναντι στην Ντιναμό. Πιθανότατα θα είναι και απόψε! Οι υπόλοιποι στις επιλογές του κόουτς που μάλλον δεν θα έχει τον Οφόε 100% έτοιμο; Προτό, Ένγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Ζιλε και Φιγκέιρας-Καρσελά σε ρόλο εξτρέμ. Μια 4-3-3 διάταξη αλά Μπαρτσελόνα στο Φάληρο. Εκεί που συνέβη ο μοναδικός βαθμός μέχρι τώρα.

«Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει πάρα πολύ σε όλα αυτά τα ματς που έχουμε δώσει» προειδοποιεί ο Τάκης Λεμονής. «Καταλαβαίνω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης. Θα μπορούσα να έβαζα τέσσερις και πέντε επιθετικούς, αλλά δεν είναι και τόσο σωστό. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι η αποτελεσματικότητα». Το ίδιο σχέδιο λοιπόν. Και από διάθεση; «Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ένα μόνο αποτέλεσμα. Αυτό που χρειάζεται είναι πάθος και θέληση και γι’ αυτό μας έχει προετοιμάσει ο προπονητής. Εχουμε έρθει για να τα δώσουμε όλα. Θεωρούμε ότι είναι τελικός» είπε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Οι Πορτογάλοι

Κομβική βεβαίως είναι η βραδιά και για τη Σπόρτινγκ. Με ισοπαλία κλειδώνει την τρίτη θέση και τη μετάθεση στο Γιουρόπα Λιγκ. Με νίκη συνεχίζει την καταδίωξη της Γιουβέντους (ή ακόμη και της Μπαρτσελόνα) για τις θέσεις 1-2. Οι Πορτογάλοι πάντως στην έδρα τους μετρούν σερί έξι αγώνων δίχως νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και ειδικά αυτό το διάστημα έχουν… θέματα εντός σε όλες τις διοργανώσεις (2 νίκες – 4 ισοπαλίες – 1 ήττα). Εχουν και εκείνοι το άγχος τους, σαν να λέμε!