Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, με τον ισπανό τεχνικό να πρωταγωνιστεί πάντως για λόγους που δεν σχετίζονται με το αγωνιστικό κομμάτι. Η έκρηξή του στο 83ο λεπτό και η απαράδεκτη χειρονομία του προς την εξέδρα έφεραν δικαιολογημένα τον ισπανό τεχνικό στο επίκεντρο. Οχι όμως για πρώτη φορά.

Είναι σαφές πως ο Χιμένεθ έχει έναν χαρακτήρα που πολλές φορές δυσκολεύεται να διαχειριστεί. Δεν πρέπει να λησμονούμε άλλωστε πως και στο προηγούμενο ντέρμπι για την ΑΕΚ, αυτό με τον ΠΑΟΚ δηλαδή, πρωταγωνίστησε και πάλι σε εντάσεις. Που οδήγησαν και εκεί στην αποβολή του. Ενώ λόγω του «εκρηκτικού» χαρακτήρα του ήρθε σε ρήξη και με ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οπως ο Αραούχο (μετά το ματς στο Βέλγιο με την Μπριζ) αλλά και ο Βράνιες (στο φιλικό με την Τσουκαρίτσκι στα Σπάτα). Με τα παραπάνω ζητήματα να δημιουργούν μια «σκιά» πάνω από τα Σπάτα, που η ΑΕΚ δεν έχει τη δεδομένη στιγμή το περιθώριο να την επηρεάσει.

Γι’ αυτό και από χθες κιόλας, ο ισπανός τεχνικός εμφανίστηκε μετανιωμένος για την αντίδρασή του, ζητώντας συγγνώμη για την εν λόγω χειρονομία, αρχικά από τον κόσμο μέσω δήλωσής του και στη συνέχεια από τους παίκτες του. Ο ανδαλουσιανός τεχνικός με μια γραπτή δήλωση στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ υποστήριξε πως δεν ήθελε να προσβάλει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, με την απαράδεκτη, όπως είπε και ο ίδιος, ενέργειά του να αφορά έναν συγκεκριμένο οπαδό. Ζητώντας συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν.

Στην προπόνηση

Λίγο αργότερα, στην προπόνηση της ΑΕΚ, συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια των Σπάτων, μιλώντας τους για αρκετή ώρα. Με την κουβέντα να περιστρέφεται και πάλι γύρω από το εν λόγω ζήτημα και τον Χιμένεθ να απολογείται ενώπιον όλης της ομάδας. Υπογραμμίζοντας πως αυτή του η συμπεριφορά δεν εκφράζει ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και όσα πρεσβεύει η ΑΕΚ.

«Θέλω να ξέρετε πως αυτή μου η ενέργεια δεν εκφράζει ούτε εμένα, ούτε εσάς, αλλά ούτε και την ΑΕΚ. Ηταν μια προσβλητική χειρονομία για την οποία ντρέπομαι και δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συγκρατημένοι στις στιγμές έντασης των αγώνων, με πρώτο εμένα» ήταν χαρακτηριστικά κάποια από τα λόγια του τεχνικού της ΑΕΚ προς τους παίκτες του.

– Με πρόστιμο 67.000 ευρώ τιμωρήθηκε χθες η ΑΕΚ από το Πειθαρχικό της Σούπερ Λίγκας σχετικά με τα επεισόδια για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.