ΗΕλλάδα (και η ΕΠΟ) θέλει τον Γερμανό της που όπως όλα δείχνουν θα είναι στον πάγκο της Εθνικής μας μέχρι και το 2019.

Οπως ανακοίνωσε χθες στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Βαγγέλης Γραμμένος, το ΔΣ έκανε δεκτή ομόφωνα την εισήγησή του για να δoθεί δεύτερη ευκαιρία στον Μίχαελ Σκίμπε προκειμένου να οδηγήσει την Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση (Euro 2020). «Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση κατόπιν ώριμης σκέψης, διότι θεωρούμε ότι παρά το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η πρόκριση στο Μουντιάλ, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη θετική συνεισφορά του κ. Σκίμπε. Η κατάσταση πριν από δύο χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα. Ηταν ένα σκορποχώρι. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι κοινή παραδοχή. Η εθνική ομάδα έγινε οικογένεια και υπάρχει αρμονία στις σχέσεις προπονητή και παικτών. Λάβαμε υπόψη και την εισήγηση της τεχνικής επιτροπής, του κ. Βρύζα και των παικτών. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σκίμπε ενόψει και του Euro. Πρέπει να κλείσει σύντομα το θέμα του προπονητή, δεν μπορεί να αιωρείται» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ που εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευτεί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Οσον αφορά τη νέα έδρα της Εθνικής, ο Βαγγέλης Γραμμένος υποστήριξε: «Κάποιοι φίλαθλοι δεν είχαν δικαίωμα να δουν την εθνική ομάδα της χώρας μας. Θα πάμε εκτός Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές, αλλά και όπου κρίνουν οι προπονητές».

Μίλησε επίσης για το τι παρέλαβε η νυν διοίκηση και άφησε υποσχέσεις για μεγάλες αλλαγές: «Δεν βρήκαμε κανένα πλάνο. Καμία προοπτική. Κάτι έπρεπε να δημιουργήσουμε. Βρήκαμε πράγματα για τα οποία όχι απλά εκπλαγήκαμε, αλλά σοκαριστήκαμε. Είναι γνωστές οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαπιστώνουμε ότι χρειαζόμαστε μια νέα κατεύθυνση. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε απλά διαχειριστές και εμείς ήρθαμε για να δημιουργήσουμε. Να δούμε τι γίνεται σε επίπεδο παικτών και προπονητών».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ (που δέχτηκε και φραστική επίθεση από φίλους του Ηρακλή έξω από το ξενοδοχείο για τον υποβιβασμό της ομάδας τους) τόνισε επίσης ότι η κατάσταση στη διαιτησία έχει βελτιωθεί, για τα θέματα της βίας στα γήπεδα πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί πλέον θα υπάρχει καταστολή, ενώ όπως είπε συζητείται και το θέμα του VAR στα ελληνικά γήπεδα.