Ο ΠΑΟΚ έσπασε το αήττητο του Ατρομήτου, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 στο άδειο (λόγω τιμωρίας) γήπεδο της Τούμπας και πλέον ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την ΑΕΚ (21 βαθμούς). Για να γίνει αυτή η ανατροπή, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα πέναλτι που δεν ήταν, αλλά και μία καραμπόλα.

Κι όλα αυτά, σε ένα παιχνίδι όπου πρωταγωνιστής ήταν ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου. Ο Στέφανος Στρούγγης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το Σάββατο και χθες ο Νταμίρ Κάναντι, έχοντας ελάχιστες επιλογές λόγω των πολλών απουσιών, τον πέταξε στα βαθιά.

Ο Στρούγγης έδωσε προβάδισμα στον Ατρόμητο με κεφαλιά (22′), ενώ στο 45′ έδιωξε κανονικά την μπάλα, στη συνέχεια υπήρξε επαφή με τον Μακ, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε λανθασμένα πέναλτι.

«Ηταν μία άτυχη στιγμή, δεν λέω αν ήταν ή δεν ήταν. Συνεχίζω τη δουλειά» είπε στη συνδρομητική τηλεόραση ο 20χρονος αμυντικός, ο οποίος δεν θα ξεχάσει το τελευταίο τριήμερο –«όλα μου πάνε καλά μέχρι τώρα» είπε, ενώ συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο ποδόσφαιρο και σπουδές (φοιτητής στα ΤΕΙ Λογιστικής).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στη νίκη με τον Κάμπος (71′) και αφού πρώτα η μπάλα κοντράρισε στον Ούμπιδες και ξεγέλασε τον Γιαννιώτη (δέχθηκε γκολ ύστερα από 775 λεπτά), ο οποίος νωρίτερα είχε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ελ Καντουρί. Πριν από το γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν ο Ρισβάνης απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.

«Αυτό που μένει στο τέλος είναι πως πήραμε μία νίκη που αξίζαμε» είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Εμείς μπλέξαμε τα πράγματα, καθώς δεν πετύχαμε γκολ στις φάσεις που είχαμε». Ο ΠΑΟΚ είχε δύο ευκαιρίες και στο α’ μέρος, αλλά Ελ Καντουρί και Κάνιας αστόχησαν από πολύ καλή θέση.

Διαμαρτυρίες

«Δύο-τρεις αποφάσεις του διαιτητή καθόρισαν το αποτέλεσμα» σχολίασε ο Νταμίρ Κάναντι. «Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η απόδοση της ομάδας. Παίξαμε καλά, όπως βέβαια και ο ΠΑΟΚ που δημιούργησε ευκαιρίες».

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (65′ Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Ελ Καντουρί (84′ Σάκχοφ), Κάμπος, Μακ (78′ Λημνιός) Κουλούρης.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης (80′ Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88′ Μπαστακός) Ρισβάνης, Ντιγκινί, Μάντσον, Ντάουντα, Ούμπιδες, Στρούγγης (64′ Νάτσος).