Η «καψούρα» του Αστέρα Τρίπολης για τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη είχε διαφανεί από το τάιμινγκ της ανακοίνωσης. Στις 14 Φεβρουαρίου 2017 – ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου – γνωστοποίησαν οι Αρκάδες την τετραετή συμφωνία με τον πρωτοεμφανιζόμενο την περσινή σεζόν ποδοσφαιριστή στη Football League. Το 2015-16 ήταν «ρούκι» με τη φανέλα του Αιγινιακού στην Γ’ Εθνική, το 2016-17 αποτέλεσε new entry στη δεύτερη κατηγορία με την ομάδα της Βόρειας Πιερίας και το 2017-18 ολοκλήρωσε τη διαδρομή-ασανσέρ προς τη Super League.

Μία γρήγορη ανέλιξη που δικαιολογείται πάντως από τα πεπραγμένα του επί χόρτου. Ηταν στις επιλογές του Στάικου Βεργέτη, τον διατήρησε ως βασικό στόπερ και ο νέος κόουτς του Αστέρα Τρίπολης, Σάββας Παντελίδης, ενώ μετράει και 8 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων μέσα στο 2017 κατ’ επιλογή του Αντώνη Νικοπολίδη.

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι προπονητές περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον 21χρονο ποδοσφαιριστή (γεννηθείς τον Ιούλιο του 1996). Πρόκειται, άλλωστε, για ένα στόπερ που διαβάζει το παιχνίδι, επεμβαίνει γρήγορα και ενίοτε (στις προωθήσεις του στην αντίπαλη περιοχή) σκοράρει! Συχνότερα μάλιστα από τους περισσότερους συμπαίκτες του στην τρέχουσα Super League.

Στο εκτός έδρας 3-0 επί του Πλατανιά πέτυχε το δεύτερο γκολ του, που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση (στον εσωτερικό ανταγωνισμό) μαζί με τους Μιχάλη Μανιά και Χουάν Μουνάφο. Αν συνεχίσει έτσι ο 21χρονος στόπερ (που αγωνίζεται και ως 6άρι) μπορεί να εξελιχθεί σε νέο… Κουρμπέλη. Και αγωνιστικά και μεταγραφικά!

Οι παροικούντες μάλιστα την Τρίπολη λένε ότι οι δύο παίκτες έχουν ομοιότητες και στον χαρακτήρα. Ηρεμες δυνάμεις αμφότεροι.

Ο Κουρμπέλης, βέβαια, χρειάστηκε να συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τον Αστέρα πριν μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό, αν και από νωρίς εξυφαίνονταν μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του.

Στην περίπτωση του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη, πάντως, ενδέχεται να τρέξουν γρηγορότερα οι εξελίξεις. Ο παίκτης βγαίνει στη βιτρίνα και όσοι πιστοί προσέλθετε. Βέβαια, οι προβλέψεις από την Αρκαδία αναφέρουν ότι δύσκολα ελληνική ομάδα θα καλύψει τις απαιτήσεις του Αστέρα.

Υπάρχει όμως και το εξωτερικό. Ο Αστέρας ήταν το διαβατήριο για να περάσουν τα σύνορα κατά το παρελθόν οι Απόστολος Γιάννου και Κώστας Φορτούνης.

Απομένει να δούμε αν θα γίνει και ο βατήρας για το νέο άλμα τού Τριαντάφυλλου Πασαλίδη.