Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να έφυγε αλώβητος από τη Λεωφόρο, με την ΑΕΚ να «κλέβει» στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο φαίνεται πως το εν λόγω ντέρμπι θα «κυνηγά» και για το επόμενο διάστημα τον ισπανό τεχνικό. Και αυτό διότι η χειρονομία του προς την εξέδρα, όταν αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών από τον 4ο, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ενδεχομένως επιφέρει ποινή στον τεχνικό της ΑΕΚ. Με απουσία του από τον πάγκο της Ενωσης για κάποια από τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Η «έκρηξη» του ισπανού τεχνικού ήρθε στο 83′ της αναμέτρησης, όταν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο φανερά εκνευρισμένος, με αφορμή την «αψιμαχία» των Λόπες και Βιγιαφάνιες. Ο Χιμένεθ ήταν εκτός εαυτού και μάλιστα έκανε άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού, κατά την αποχώρησή του προς τη φυσούνα. Η οποία καταγράφηκε και από τις κάμερες που κάλυπταν τηλεοπτικά το ματς.

Ο ανδαλουσιανός τεχνικός επιχείρησε λίγα λεπτά μετά, όταν και ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου, να υποβαθμίσει το γεγονός. Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο». Ενώ συμπλήρωσε πως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να συγκρατήσει τους παίκτες του και όχι για να διαπληκτιστεί. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως για δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι βρίσκεται στο επίκεντρο για αντίστοιχο λόγο, μιας και είχε αποβληθεί και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τη χειρονομία του προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Αρετόπουλο μετά την αποβολή του Μπίσεσβαρ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με δηλώσεις του καυτηρίασε τη χειρονομία του τεχνικού της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι «αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με το ρόλο του και είναι εξαιρετικά προβληματικές. Στα 18χρονα που τα κατηγορούμε για όλα αυτά που κάνουν δικαίως ή αδίκως, τι τους δείχνουμε εμείς; Ανεξάρτητα από το εάν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα θα πρέπει να συνετισθεί, δεν ήταν εικόνα αυτή. Απαράδεκτη συμπεριφορά. Με ξάφνιασε άσχημα ότι και στη συνέντευξη Τύπου δεν το σχολίασε καν. Τα όργανα του ποδοσφαίρου έχουν δείξει ότι λειτουργούν οπότε περιμένουμε».

Ο «εκρηκτικός» χαρακτήρας είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Χιμένεθ. Το οποίο, ειδικά σε παιχνίδια που έχουν ένταση, έρχεται στην επιφάνεια. Κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις τον τεχνικό της ΑΕΚ να χάνει τον έλεγχο. Οπως συνέβη και στη Λεωφόρο χθες. Με το ζητούμενο να είναι πλέον το αν αυτή η κίνηση του προπονητή της Ενωσης θα οδηγήσει και στην τιμωρία του, στερώντας του το δικαίωμα να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του για κάποια από τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Στο νοσοκομείο ο Μολέντο

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού Ροντρίγκο Μολέντο, όχι μόνο αποχώρησε από το γήπεδο στο 37′ προκειμένου να του γίνουν επτά ράμματα στο κεφάλι, αλλά μετέβη και στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Μιας και ζαλιζόταν αρκετά έπειτα από τη μονομαχία που είχε με τον Βράνιες.