Η Ρόμα νίκησε 2-1 τη Λάτσιο στο Derby della Capitale στην 13η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Ενα σπουδαίο ματς, με ένταση αλλά και καλό ρυθμό ιδιαίτερα στο β’μέρος, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν και τα τρία γκολ

Η Ρόμα μπορεί να αναζήτησε από την αρχή το γκολ, ωστόσο τα κατάφερε στις αρχές του β’ μέρους. Ο Περότι με πέναλτι στο 49′ άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε την ασίστ στο Ναϊγκολάν ο οποίος με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Στρακόσια για το 2-0.

Ο προπονητής της Λάτσιο, Σιμόνε Ιντζάκι προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα χρησιμοποιώντας τους Νάνι και Λουκάκου και η κίνηση αυτή απέδωσε. Στο 72′ η Λάτσιο κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μανωλά, παράβαση που καταλόγισε ο Τζιανκούκα Ρόκι με τη βοήθεια του video referee. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ιμόμπιλε και μείωσε σε 2-1. Η Λάτσιο προσπάθησε για την ισοφάριση χωρίς επιτυχία. Στην καλύτερη στιγμή σε σουτ του Παρόλο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η Νάπολι είναι αποφασισμένη και το έδειξε επικρατώντας 2-1 της Μίλαν στο Σαν Πάολο. Ο Ινσίνιε και ο Ζιελίνσκι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και βύθισαν τους «ροσονέρι» ακόμα πιο βαθιά στη «μιζέρια» τους. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Ρομανιόλι, αλλά ήταν πια αργά.