Ο Νικ Καλάθης… προσπέρασε την εξωπραγματική προσωπική του εμφάνιση στο δεύτερο εφετινό «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Euroleague, αποδίδοντας τν νίκη στο «Σινάν Ερντέμ» επί της Αναντολού Εφές, στην ομαδική προσπάθεια και την επιρροή όλων.

«Πιστεύω ότι ίσως είναι η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου», είπε αρχικά ο ομογενής γκαρντ στην κάμερα της NOVA, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη σπουδαία εμφάνιση του, που συνοδεύτηκε από ρεκόρ καριέρας σε πόντους:

«Ήταν δύσκολο να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν σημαντική η ομαδική προσπάθεια, γυρίσαμε από το -7 στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Όλοι προσέφεραν πολλά. Ο Νίκος (Παππάς) έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο, ο Ίαν (Βουγιούκας) έπαιξε εξαιρετικές άμυνες. Ό,τι και να λέμε τώρα, αν δεν δούλευαν όλοι τόσο καλά στην άμυνα, δεν θα παίρναμε το παιχνίδι. Παίζουμε μαζί, ο ένας στηρίζει τον άλλον. Ο κόουτς μάς προετοίμασε εξαιρετικά στο πνευματικό κομμάτι, τόσο απόψε όσο και απέναντι σε Ολυμπιακό και Χίμκι. Όλη η δουλειά έγινε στην άμυνα, από εκεί ξεκινούν όλα. Δώσαμε κάποια εύκολα καλάθια απόψε, αλλά γενικά νομίζω κάναμε καλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι».

Όσο για το ένα ριμπάουντ που τον χώρισε από τριπλ νταμπλ, απάντησε: «Για μένα το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε, όχι να κάνω το τριπλ νταμπλ. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να το κάνω, αλλά δεν με απασχολεί αυτή την στιγμή. Δεν με απασχολούν τα στατιστικά και οι αριθμοί, αυτό που μετράει επί της ουσίας είναι να κερδίζει η ομάδα. Από την Εθνική Ανδρών απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Προφανώς μου αρέσει αυτό το γήπεδο (γελάει). Το έδειξα και στο Eurobasket. Έχω εμπιστοσύνη στο σουτ μου, μπορώ να δίνω πολλές ασίστ γιατί έχουμε εξαιρετικούς σουτέρ. Το νιώθω καλά και με βοηθούν σε όλα οι συμπαίκτες μου».