Αμέτρητα τα προσωπεία της ζωής και μυριάδες οι εναλλαγές των συναισθημάτων. Μια ζέστη, μια κρύο και ξανά μανά απ’ την αρχή. Το κακό μαντάτο μπορεί να κάνει την εμφάνισή του εκεί που η δόξα κυριαρχεί. Εκεί που ο άνθρωπος νιώθει ανίκητος, βυθισμένος στην απόλυτη αυταρέσκεια.

Πόσοι και πόσοι αθλητές δεν βρέθηκαν (ακόμα και στο απόγειο της καριέρας τους) αντιμέτωποι μ’ ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας; Σίγουρα πολλοί και μάλιστα φρόντισαν να εμπνεύσουν πολύ κόσμο με τον τρόπο που στάθηκαν απέναντι στο πρόβλημα. Αγέρωχοι.

Ζάρκο Πάσπαλιε

Ο Σέρβος υπέστη πριν από λίγες μέρες εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Πάσπαλιε έχει υποστεί στο παρελθόν τέσσερα εμφράγματα, αλλά ευτυχώς κέρδισε όλες τις μάχες.

Ιβάν Κλάσνιτς

Ο κροάτης παλαίμαχος παίκτης δίνει εδώ και χρόνια μεγάλη μάχη για να αντιμετωπίσει τη νεφρική ανεπάρκεια. Πριν από έναν μήνα χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού για τρίτη φορά και ενώ η κατάστασή του είχε φτάσει στο απροχώρητο. Ο 37χρονος Κλάσνιτς έμαθε για το πρόβλημα πριν από μία δεκαετία, όταν αγωνιζόταν στη Γερμανία με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης.

Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκάλεσε μεγάλα προβλήματα υγείας στον «Ηρακλή τσέπης», Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου. Ο τούρκος ολυμπιονίκης έκανε μεταμόσχευση ήπατος πριν από ενάμιση μήνα, ωστόσο τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρείται και από άλλα προβλήματα υγείας. Ο Σουλεϊμάνογλου υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση.

Ερίκ Αμπιντάλ

Ο γάλλος παλαίμαχος αμυντικός, που αγωνίστηκε και στη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, συγκίνησε όλο τον πλανήτη με τη γενναιότητα που αντιμετώπισε τον όγκο στο συκώτι. Ο Αμπιντάλ υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση και νίκησε στον πιο σπουδαίο αγώνα της ζωής του. Η στιγμή που οι συμπαίκτες του στην Μπάρτσα τού δίνουν να σηκώσει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ θα μείνει στην ιστορία.

Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Ο τεχνικός σύμβουλος των Ερυθρολεύκων ανήκει στην κατηγορία των αθλητών που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αναγκάστηκε μάλιστα λόγω του προβλήματος στην καρδιά να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Κοβάσεβιτς ανακάλυψε το πρόβλημα τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα του Πειραιά, όταν αισθάνθηκε ενοχλήσεις έπειτα από προπόνηση στου Ρέντη. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τον Σέρβο, αλλά η καριέρα του έληξε άδοξα.

Νίκος Κυζερίδης

Ο Νίκος Κυζερίδης συγκλόνισε πριν από λίγους μήνες το πανελλήνιο με τον αγώνα του ενάντια στον καρκίνο. Ο παλαίμαχος άσος του Αρη έδειξε πως πρέπει να μάχεσαι για να βγεις νικητής και η αγάπη των απλών φιλάθλων, των πρώην συμπαικτών και αντιπάλων στο γήπεδο ήταν ένα μήνυμα που έδωσε δύναμη στον Κυζερίδη.