Με σούπερ σταρ τον Ερικσεν, που πέτυχε χατ τρικ, η Δανία συνέτριψε με 5-1 την Ιρλανδία στο Δουβλίνο και πήρε το 14ο και τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ετσι, ο αριθμός των φιναλίστ του 21ου Μουντιάλ έφτασε τις 30. Πρόκειται για τις (κατά σειρά πρόκρισης) Ρωσία, Βραζιλία, Ιράν, Ιαπωνία, Μεξικό, Βέλγιο, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Νιγηρία, Κόστα Ρίκα, Πολωνία, Αίγυπτο, Ισλανδία, Σερβία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Κολομβία, Παναμά, Σενεγάλη, Μαρόκο, Τυνησία, Ελβετία, Κροατία, Σουηδία και βέβαια τη Δανία, που θα αγωνιστεί στα τελικά για 5η φορά.

Τα προκριματικά ολοκληρώνονται με τους επαναληπτικούς των διηπειρωτικών μπαράζ Αυστραλία – Ονδούρα (σήμερα) και Περού – Νέα Ζηλανδία (ξημερώματα). Και στις δύο πρώτες αναμετρήσεις δεν είχαν σημειωθεί γκολ.

Ανησυχία με Αγουέρο

Στα παιχνίδια προετοιμασίας των φιναλίστ, η Αργεντινή ηττήθηκε με 4-2 από τη Νιγηρία στο Κράσνονταρ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0. Στις τάξεις της Αλμπισελέστε σήμανε συναγερμός όταν ο Σέρχιο Αγουέρο, σκόρερ του δεύτερου τέρματος, έχασε τις αισθήσεις του στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της ρωσικής πόλης για τις απαραίτητες εξετάσεις. Να σημειωθεί επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη ήττα της Αργεντινής επί ημερών του Χόρχε Σαμπάολι.

Ντιέγκο: «Θέλω να επιστρέψω»

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος μετά την ήττα ανακοίνωσε μέσω του Instagram πως θέλει να επιστρέψει στην Εθνική Αργεντινής ως προπονητής.

«Θέλω να επιστρέψω! Ποιος έχει κερδίσει περισσότερο; Ας κάνουμε συγκρίσεις. Είμαι ζεστός γιατί έχουν παραδώσει το πρεστίζ της ομάδας, αλλά δεν φταίνε τα παιδιά. Θέλω να επιστρέψω». Ο Μαραντόνα παραθέτει και το ποσοστό των νικών του από τη θέση του προπονητή της Αργεντινής, που είναι 75%, και το συγκρίνει με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ομοσπονδιακών προπονητών.

Με 2-0 προηγήθηκε και η Ισπανία της Ρωσίας, αλλά τελικά υποχρεώθηκε από την Αρκούδα σε ισοπαλία 3-3, στο ματς που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρχιο Ράμος σημείωσε δύο γκολ με πέναλτι.

Στην Κολωνία συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τους Γερμανούς να μην μπορούν να νικήσουν τη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια. Οι Μπλε απέσπασαν ισοπαλία 2-2 με δύο γκολ του Λακαζέτ.

Επίσης, Αγγλία και Βραζιλία έμειναν στο 0-0.