Το ζευγάρι του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας συναντιέται απόψε (19.45, NS2) ξανά στο παρκέ! Με την υποσημείωση ότι η σύγκρουση του περσινού φιναλίστ Ολυμπιακού με την κάτοχο του τίτλου Φενέρμπαχτσε διεξάγεται στην Ulker Sports Arena και όχι στο Sinan Erdem Dome της Κωνσταντινούπολης. Και με την ειδοποιό διαφορά ότι αμφότερες οι ομάδες είναι ανέτοιμες και ασταθείς, καθώς έχουν υποστεί ριζικό «λίφτινγκ» σε σχέση με τον τελικό της 21ης Μαΐου 2017 (80-64 υπέρ της Φενέρ) και βρισκόμαστε μόλις στην έβδομη αγωνιστική. Δεν είναι μόνο οι σταρ (Μπογκντάνοβιτς, Ούντο) που αποχώρησαν από την ομάδα του Κώστα Σλούκα, αλλά και η απουσία του Βασίλη Σπανούλη που δεν έχει πατήσει ακόμη ευρωπαϊκό παρκέ. Σημειωτέον ότι ο Ολυμπιακός έχει τη χειρότερη επίθεση (μ.ό. 71,5 π.) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (μ.ό. 70,8 π.) στη διοργάνωση και η Φενέρ την καλύτερη άμυνα (μ.ό. 68,5 π.), αλλά τη δέκατη επίθεση (μ.ό. 75,8 π.).

«Εχουμε δύσκολη αποστολή, γιατί η Φενέρμπαχτσε είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και παίζει στην έδρα της. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις εκεί. Ομως και εμείς είμαστε οι περσινοί φιναλίστ. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το δείξουμε με την εμφάνισή μας», υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος –αν το προσωποποιήσουμε –έχει νικήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Ulker Sports Arena στις 16 Ιανουαρίου 2015, όταν με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη (16 π., 6 ασ.) και εκτελεστή τον Ματ Λοτζέσκι (18 π., 8 ρ.) οι Πειραιώτες είχαν αλώσει (74-68) την έδρα της Φενέρμπαχτσε.

«Εγκυκλοπαίδεια»

Τι λέει όμως και ο ρέκορντμαν (εννέα τρόπαια) της Ευρωλίγκας για την αποψινή αναμέτρηση; «Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που σεβόμαστε πάρα πολύ. Ειδικά τώρα, που έρχεται από την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, είμαστε σίγουροι ότι θα έλθουν εδώ και θα προσπαθήσουν να σβήσουν αυτή την ήττα, παίζοντας όσο καλύτερα μπορούν», είπε ο κόουτς Ομπράντοβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε «εγκυκλοπαίδεια» ο σέντερ Τζέισον Τόμπσον, που ακόμη ψάχνει την προσαρμογή του στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού μετά την οκταετή θητεία στο ΝΒΑ: «Είναι ένας προπονητής επιπέδου Hall of Fame. Από τη στιγμή που υπέγραψα, προσπαθώ να ρουφάω τις πληροφορίες σαν σφουγγάρι. Ο Ζέλικο είναι εγκυκλοπαίδεια».