Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη την Φενέρμπαχτσε για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά, υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και στα δύσκολα.

«Έχουμε δύσκολη αποστολή, γιατί η Φενέρμπαχτσε είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και παίζει στην έδρα της», σχολίασε ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων, Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Δεν είναι εύκολο να νικήσεις εκεί. Όμως και εμείς είμαστε οι περσινοί φιναλίστ. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε αποδείξει πως στα δύσκολα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρίας να το δείξουμε αυτό με την εμφάνιση που θα κάνουμε αύριο».

Σε ερώτηση αν η αναμέτρηση της Τετάρτης αποτελεί μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να επιστρέψει δυναμικά στον δρόμο των επιτυχιών, απάντησε: «Σίγουρα τα δύο τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα που χάθηκαν μας έχουν πάει λίγο πίσω και θέλουμε να ανακάμψουμε αρχής γενομένης από τα διπλά ματς που έχουμε μπροστά μας».

Όσο για το αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης τον οποίο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να «περιορίσει», τόνισε: «Είναι μια ομάδα που παίζει καλά ως ομάδα, οπότε πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συνολικά και όχι μεμονωμένα. Και αυτό γιατί ο κάθε παίκτης της Φενέρ έχει την ποιότητα στην καλή του μέρα να σου κάνει ζημιά. Και εμείς είμαστε ομάδα, συμπαγής και πρέπει να παίξουμε το ίδιο καλά και στην άμυνα και στην επίθεση για να τους αντιμετωπίσουμε».