Εντονο προβληματισμό (έστω και καθυστερημένα) προκαλεί στις Αρχές Ασφαλείας το μπαράζ διαρρήξεων με θύματα δυο γνωστούς παίκτες του Ολυμπιακού και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη στα σπίτια τους στα νότια προάστια, οι οποίες καταγράφηκαν προχθές με διαφορά λίγων ωρών.

Στο στόχαστρο συμμοριών που δρουν στην περιοχή, επικεντρώνοντας την προσοχή τους προφανώς σε γνωστούς αθλητές, μπήκαν οι δύο άσοι του Ολυμπιακού Ομάρ Ελαμπντελαουί και Οτζίτζα-Οφόε καθώς και ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Ο κύκλος των επιθέσεων άνοιξε το πρωί σε συγκρότημα κατοικιών στην Γλυφάδα όπου διαμένουν οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού. Την ώρα των διαρρήξεων έλειπαν από τα σπίτια τους και ευτυχώς δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους δράστες ενδεχόμενο που ίσως είχε απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο απουσίασαν ήταν αρκετό για τους επαγγελματίες διαρρήκτες, που χτύπησαν αιφνιδιαστικά και ταχύτατα το ένα διαμέρισμα μετά το άλλο αρπάζοντας χρήματα και ρολόγια.

Οταν επέστρεψαν το μεσημέρι οι δύο ποδοσφαιριστές βρήκαν τα διαμερίσματά τους λεηλατημένα. Οι επιθέσεις των διαρρηκτών συνεχίστηκαν και τις βραδινές ώρες. Στόχος αυτή την φορά ήταν η διώροφη μονοκατοικία όπου διαμένουν ο Ντέμης Νικολαΐδης και η Δέσποινα Βανδή με τα παιδιά τους.

Η διάρρηξη έγινε στο χρονικό διάστημα μεταξύ 7 με 10 το βράδυ, όταν η οικογένεια έλειπε από το σπίτι.

Οι δράστες όπως όλα δείχνουν είχαν κατοπτεύσει το χώρο και είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις της οικογένειας ώστε να εισβάλουν οργανωμένα στο σπίτι την κατάλληλη στιγμή. Μπήκαν στην μονοκατοικία από ένα παράθυρο του ισογείου και έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Μετά την καταγγελία κινητοποιήθηκε η αστυνομία και έγιναν έρευνες στο χώρο ενώ οι αστυνομικοί συνέλεξαν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην προσπάθεια να εντοπίσουν τους διαρρήκτες.

Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού και ο Ντέμης Νικολαΐδης προστέθηκαν στην μεγάλη λίστα των παικτών που έχουν πέσει θύματα διαρρηκτών. Σχεδόν όλες οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διαμερίσματα στα νότια προάστια και οι αρμόδιοι της αστυνομίας μετά τα διαδοχικά κρούσματα προσπαθούν να καταρτίσουν σχέδιο δράσης και πιο συστηματικής αστυνόμευσης με αυξημένες περιπολίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο στόχαστρο διαρρηκτών έχουν μπει στα τελευταία χρόνια αρκετοί γνωστοί παίκτες όπως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Εμάνουελ Εμενίκε, Τσόρι Ντομίνγκες (από το σπίτι του τέως ερυθρόλευκου άσου έκλεψαν ακόμα και ρούχα), καθώς και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο.

Στο μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια αθλητών περιλαμβάνεται και ο βραζιλιάνος άλλοτε άσος του Ολυμπιακού Ριβάλντο ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο συμμοριών δυο φορές. Να τονιστεί, τέλος, ότι πρόσφατα και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μεχντί Καρσελά ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα ληστείας.