Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018, απέκτησε η Αυστραλία, καθώς στο πρώτο play off, που διεξήχθη στην πόλη Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας, απέσπασε 0-0 από τους γηπεδούχους.

Ο Τιμ Κέϊχιλ δεν αγωνίσθηκε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Τόμι Γιούριτς που έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να «κλειδώσει» την πρόκριση για τους Αυστραλούς.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Σίδνεϊ.

Ο προπονητής της Αυστραλίας, Αγγελος Ποστέκογλου, δήλωσε: «Τίποτε δεν έχει κριθεί. Ενα γκολ της Ονδούρας την Τετάρτη, θα περιπλέξει την κατάσταση. Ομως είμαι ικανοποιημένος που επιστρέφουμε στην Αυστραλία με αυτό το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Κολομβιανός τεχνικός της Ονδούρας, Χόρχε Λουϊς Πίντο, σχολίασε: «Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορούμε να νικήσουμε στον δεύτερο αγώνα».

***Στην δεύτερη αναμέτρηση θα ξεκαθαρίσει η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018, όσον αφορά στο play off για την Ζώνη της Ωκεανίας και της Conmebol.

Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο Ουέλινγκτον, οι γηπεδούχοι Νεοζηλανδοί παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στο Περού, που απέκτησε προβάδισμα για το «εισιτήριο» που οδηγεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Για την Νέα Ζηλανδία, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης αγωνίσθηκε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ ο Θέμης Τζημόπουλος έμεινε στον πάγκο.

Ο δεύτερος αγώνα θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Λίμα.