Ενα σημαντικό μέρος των (μεγάλων) υποχρεώσεών του για τον μήνα Οκτώβριο που τρέχει να καλύψει φαίνεται πως θα εξασφαλίσει σύντομα ο Παναθηναϊκός. Μετά την οικονομική ανάσα που πήρε η πράσινη ΠΑΕ με την πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, ο Ρόμπιν Λουντ σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα φέρει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή πρόταση για την εξαγορά του από τη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Φινλανδός ήταν βασικός υποψήφιος μεταξύ των προς πώληση παικτών, καθώς ήταν γνωστό ότι η βελγική ομάδα είχε βολιδοσκοπήσει τον παίκτη και τον Παναθηναϊκό πριν από περίπου έναν μήνα. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής και ο εκπρόσωπός του, μολονότι έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή του για το ερχόμενο καλοκαίρι με τον παίκτη να είναι από τον Ιανουάριο ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμεί, θέλουν να κλείσουν σύντομα την υπόθεση προκειμένου ο Λουντ να αποχωρήσει σε δύο μήνες και ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση, να βοηθηθεί άμεσα.

Το ποσό που θα καταβάλει η Σταντάρ Λιέγης για να αποκτήσει τον Λουντ δεν έχει γίνει γνωστό και ενδεχομένως να μην γνωστοποιηθεί ούτε όταν φθάσει στην Αθήνα επίσημη πρόταση. Φημολογείται όμως ότι θα ξεπεράσει τις 700 έως 800 χιλιάδες ευρώ, ποσό που θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να καλύψει μεγάλο μέρος από τις υποχρεώσεις του για τον μήνα που έφυγε, αλλά καθιστά αναγκαία την πώληση και άλλου «περιουσιακού στοιχείου» της. Ο Νίκλας Χουλτ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, με την Αντερλεχτ να τον έχει βάλει στο «στόχαστρό» της. Οι Πράσινοι, που έχουν συμβόλαιο ώς το 2020 με τον παίκτη, θα δώσουν μάχη προκειμένου να είναι απολύτως συνεπείς με τις καταβολές χρημάτων στον Σουηδό, ώστε να μη ρισκάρουν προσφυγή και εφόσον βρεθεί πρόταση θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Η λίστα ουσιαστικά περιλαμβάνει όλους τους παίκτες, αλλά φαίνεται πως ψηλά βρίσκεται και ο Κουρμπέλης!