Με χατ τρικ του Σάμι Κεντίρα (!) και με όπλο τις στημένες φάσεις, η Γιουβέντους επέστρεψε στις νίκες στο ιταλικό πρωτάθλημα, επικρατώντας στο «Φρίουλι» 6-2 της Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, και πλησίασε στους τρεις βαθμούς την πρωτοπόρο Νάπολι. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League βρέθηκε να χάνει μόλις στο 8ο λεπτό από γκολ του Πέριτσα, αλλά αντέδρασε άμεσα και «γύρισε» το ματς, χάρη σε αυτογκόλ του Σαμίρ στο 14΄ (από κόρνερ του Ντιμπάλα) και κεφαλιά του Κεντίρα στο 20΄. Τα δεδομένα άλλαξαν στο 26΄, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μάντζουκιτς και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο ξεκίνημα του β΄ μέρους με τον Ντανίλο. Εστω και με δέκα παίκτες όμως, οι «μπιανκονέρι» βρήκαν τη λύση με τον Ρουγκάνι στο 52΄ από φάουλ του Ντιμπάλα και ξαναπήραν το προβάδισμα. Ακόμη δύο γκολ του Κεντίρα, στο 59΄ από φάουλ του Πιάνιτς και κεφαλιά πάσα του Ρουγκάνι και στο 87΄ από ασίστ του Ιγκουαϊν, «καθάρισαν» το ματς και στο 90΄ ο Πιάνιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χρησιμοποίησε τους Μπουφόν, Λιχτστάινερ (90΄ Μπερναρντέσκι), Ρουγκάνι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Κουαντράντο (79΄ Μπαρτζάλι), Ντιμπάλα (68΄ Ντάγκλας Κόστα), Μάντζουκιτς, Ιγκουαϊν.

***Αλλη μία αποτυχία κατέγραψε την Κυριακή η Μίλαν, παραχωρώντας ισοπαλία 0-0 στην Τζένοα, για την 9η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Προερχόμενοι από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο Europa League, οι «ροσονέρι» δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη και μάλιστα θα μπορούσαν να χάσουν το παιχνίδι, καθώς έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 25΄, όταν ο Μπονούτσι αποβλήθηκε για χτύπημα στον Ρόζι (χρειάστηκε και εξέταση του VAR για να επιβεβαιωθεί η αποβολή του διεθνούς αμυντικού).

Ο Βιντσέντζο Μοντέλα, που πλέον βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, παρέταξε τους Ντοναρούμα, Ζαπάτα, Μπονούτσι, Ροντρίγκες, Μπορίνι, Κεσί, Μπίλια, Μποναβεντούρα (67΄ Καλάμπρια), Τσαλχάνογλου (26΄ Ρομανιόλι), Σούσο, Κάλινιτς (84΄ Κουτρόνε).

Ανησυχητικά νέα έρχονται από το Μπέργκαμο για την εθνική Ελλάδας, καθώς ο Βασίλης Τοροσίδης αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό στο 25ο λεπτό της ήττας της Μπολόνια από την Αταλάντα. Ο Μίκαελ Σκίμπε θα περιμένει τα νεότερα, καθώς πλησιάζουν τα μπαράζ της εθνικής με την Κροατία για πρόκριση στο Μουντιάλ και ενδεχόμενη απώλεια του έμπειρου αμυντικού θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τη «γαλανόλευκη».

Σημαντική νίκη με 1-0 πέτυχε η Ρόμα εκτός έδρας επί της Τορίνο, χάρη σε γκολ του Κολάροφ, ενώ η Φιορεντίνα κράτησε στο… απόλυτο μηδέν τη νεοφώτιστη Μπενεβέντο (3-0). Νωρίτερα, η Κιέβο επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι 3-2 της Ελλάς Βερόνα και «αναρριχήθηκε» στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Σαμπντόρια-Κροτόνε 5-0

(3΄ Φεράρι, 12΄πεν. Κουαλιαρέλα, 39΄ Καπράρι, 71΄ Λίνετι, 76΄ Κοβνάτσκι)

Νάπολι-Ιντερ 0-0

Κιέβο-Βερόνα 3-2

(23΄, 30΄πεν. Ινγκλέζε, 73΄ Πελισιέ – 6΄ Βέρντε, 55΄πεν. Πατσίνι)

Αταλάντα-Μπολόνια 1-0

(71΄ Κορνέλιους)

Μπενεβέντο-Φιορεντίνα 0-3

(18΄ Μπενάσι, 47΄ Μπαμπακάρ, 66΄πεν. Τερό)

Μίλαν-Τζένοα 0-0

ΣΠΑΛ-Σασουόλο 0-1

(1΄ Πολιτάνο)

Τορίνο-Ρόμα 0-1

(69΄ Κολάροφ)

Λάτσιο-Κάλιαρι 3-0

(7΄πεν,41΄ Ιμόμπιλε, 49΄ Μπάστος)