Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε με 3-2 του ΠΑΟΚ στο Αιγίνιο και έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την είσοδο της στο Φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης προηγήθηκε με 2-0 αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2. Στο τάι μπρέικ ο Δικεφάλος του Βορρά ήταν μπροστά με 11-9, αλλά τελικά ηττήθηκε με 15-13 και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα σετ (πρώτος ο ΠΑΟΚ): 19-25, 21-25, 25-21, 25-17, 13-15

*** Ο Παμβοχαϊκός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-0 στον δεύτερο αγώνα του Γ΄ομίλου του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που γίνεται στο Βραχάτι και πλέον το ένα εισιτήριο που οδηγεί στο φάιναλ-4 θα κριθεί στον αγώνα με την Παναχαϊκή την Κυριακή.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε με δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες αλλά η βελτιωμένη απόδοση του σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής απέναντι στην Παναχαϊκή έστειλε νότα αισιοδοξίας και τόνωση ηθικού για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Παμβοχαϊκός ήταν σαφώς πιο έτοιμος σαν ομάδα αλλά και πολύ νευρικός. Είχε διαγώνιο τον Παλέντζα και υπεροχή στο σερβίς.Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με βασικό ακραίο τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο. Ο Αμερικανός Έρικ Ενσινγκ που έφτασε την Παρασκευή στην Ελλάδα ακολούθησε την αποστολή και έμεινε στον πάγκο για λόγους προσαρμογής.

Τα σετ: 26-24, 25-18, 25-22

*** O Hρακλής νίκησε την Κηφισιάς με 3-0 στον δεύτερο αγώνα του Β΄ομίλου και σημειώσε την πρώτη του νίκη. Ο όμιλος θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα Ολυμπιακός – Κηφισιά την Κυριακή. Ο Ηρακλής παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και με 67% αποτελεσματικότητα στην υποδοχή έκανε τη διαφορά.

Τα σετ: 25-23, 25-18, 25-21

*** Ο Ηρακλής Χαλκίδας νίκησε με 3-0 σετ τον ΟΦΠΦ Εθνικό στον αγώνα της 2ης ημέρας του Δ΄ομίλου που διεξάγεται στη Σύρο και την Κυριακή θα παίξει με αντίπαλο τον γηπεδούχο Φοίνικα για την πρόκριση στο φάιναλ-4 που θα γίνει στη Σύρο στα τέλη Ιανουαρίου.

Με πρώτο σκόρερ τον Τάπια, σταθερή υποδοχή και αποτελεσματικό μπλοκ που απέφερε 14 πόντους ο Ηρακλής Χαλκίδας πήρε τη νίκη επό τον Εθνικό ο οποίος σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στον Φοίνικα την Παρασκευή υστέρησε σε υποδοχή και ποσοστά επίθεσης.

Τα σετ (πρώτος ο Εθνικός): 21-25, 18-25, 24-26